8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCopiii şi tinerii din Bănie au verde pentru biciclete

Copiii şi tinerii din Bănie au verde pentru biciclete

Zeci de copii şi tineri au participat ieri, de Sfânta Sărbătoare a Floriilor, la o manifestare aparte, un marş ciclist pe traseul Piaţa „Mihai Viteazul“ din Craiova – Leamna de Sus.

Aproximativ 70 de copii şi tineri, cu vârste cuprinse între trei şi 35 de ani, au ales să petreacă sfânta zi de sărbătoare într-un mod inedit, dovedindu-şi măiestria pe bicicletă în marşul „Verde pentru biciclete“. Manifestarea a fost organizată de Asociaţia „Exploratori pentru viitor“ şi Asociaţia Studenţească „Amicus“, împreună cu Primăria Craiova, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj – Serviciul Poliţia Rutieră, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Asociaţia pentru Sănătate Educaţie şi Familie.

În Craiova nu există benzi sau piste pentru biciclişti

Acţiunea a avut drept scop încurajarea activităţilor fizice în aer liber, dar şi protejarea naturii prin folosirea bicicletei ca mijloc de transport ecologic pentru mediul urban. „Încurajăm prin acest proiect în rândul generaţiei tinere, atât de absorbită de calculator şi televizor, mişcarea, mersul în aer liber, mersul pe bicicletă, dar şi protejarea mediului. Pe de altă parte, este şi un semnal de alarmă. În Craiova, pistele sau benzile pentru biciclişti lipsesc“, a spus Florin Răduţ, membru al Asociaţiei Studenţeşti „Amicus“.
Acţiunea este la a doua ediţie şi a avut loc pe traseul Piaţa Unirii – străzile Madona Dudu – Bibescu – Ştirbei Vodă – Leamna de Sus. Şi reprezentanţii Serviciului de Poliţie Rutieră au avut un rol bine stabilit în acţiunea de ieri, testând cunoştinţele despre regulile de circulaţie ale bicicliştilor.
„Am împărţit chestionare cu întrebări despre regulile de circulaţie şi am dat premii celor mai buni biciclişti. Rolul nostru a fost de conştientizare a participanţilor despre importanţa respectării normelor rutiere în vigoare şi consecinţele grave pe care le poate avea inconştienţa în trafic“, a declarat comisarul Emil Zuican, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Craiova.
Cei mai mici dintre participanţi, cu vârste sub 12 ani, au fost transportaţi până pe platoul din Leamna cu maşinile părinţilor, prietenii lor mai mari având dreptul legal de a parcurge traseul stabilit, însoţiţi însă de echipajele de poliţie şi de jandarmi. Cel mai mic dintre participanţi, Carlo, a avut numai trei ani. Odată ajunşi pe platoul din Leamna, participanţii, împărţiţi pe categorii de vârstă, şi-au dovedit măiestria în condusul bicicletei, parcurgând trasee cu obstacole.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII