9.8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn zâmbet de copil

Un zâmbet de copil

Înainte de Sfintele Sărbători Pascale, elevii şi preşcolarii din unităţile de învăţământ craiovene şi-au amintit şi de colegii lor, copiii cu nevoi speciale, care suferă de diverse boli sau cu dizabilităţi. Pentru a le aduce un zâmbet pe faţă şi o bucurie în suflet, aceştia au pus la cale un eveniment extrem de important. Au muncit mai multe luni, au realizat felicitări, obiecte decorative,
şi-au sacrificat timpul liber pentru a-şi duce la bun sfârşit planul, iar acum, înaintea Sărbătorilor, şi-au expus lucrările în Piaţa „Mihai Viteazul" din Craiova pentru a le comercializa. Alături de obiectele decorative, copiii şi-au dovedit iscusinţa şi în încondeierea ouălor de Paşte. Obiectivul acestei acţiuni, intitulată simbolic „Pentru un zâmbet de copil", este strângerea de fonduri pentru copiii cu dizabilităţi, iniţiatorii acestui proiect fiind Inspectoratul Şcolar Judeţean, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Dolj şi Şcoala nr. 39 „Nicolae Bălcescu". Pentru evenimentul umanitar, preşcolari şi elevi de la 30 de unităţi de învăţământ şi-au adus lucrările, alături de copiii din Craiova, la manifestare participând şi elevii Şcolii Speciale cu clasele I-VIII din Balş, judeţul Olt, Fundaţia „Terre des hommes", Asociaţia Langdon Down Oltenia, Centrul Educaţional „Teodora" din Băileşti, dar şi Penitenciarul pentru Minori şi Tineri Craiova.

Deşi au muncit mult pentru a da o formă lucrărilor expuse, copiii au oferit craiovenilor şansa să plătească în schimbul unui obiect atât cât îi lasă buzunarul sau inima, pentru ca banii să ajungă la cei care au atâta nevoie de ei pentru tratamentele medicale zilnice, cele de recuperare fizică sau pentru cumpărarea unor mici daruri pe care Iepuraşul să le ofere copiilor cu nevoi speciale. „Obiectele nu au un preţ fix. Cumpărătorii ar trebui să se gândească la faptul că banii colectaţi pot face un copil fericit, îi pot aduce zâmbetul pe faţă", a spus Gianina Chirigiu, inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU