12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn elev susţine că a fost bătut de poliţişti

Un elev susţine că a fost bătut de poliţişti

Un adolescent de 16 ani, din localitatea Bumbeşti-Jiu, judeţul Gorj, susţine că a fost agresat de mai mulţi oameni ai legii chiar în sediul Postului de Poliţie din localitate.
Andrei a ajuns bătut acasă, în noaptea de joi spre vineri. A doua zi dimineaţa, tânărul, însoţit de cele două surori ale sale şi de mătuşa lor, a mers la Serviciul de Medicină Legală Gorj. Speriat de ceea ce i se întâmplase, elevul a povestit prin ce a trecut: „Am fost la o petrecere la Vişina cu mai mulţi colegi. După chef, ne-am despărţit, iar eu am plecat spre casă împreună cu vreo patru colegi. Cei din grupul celălalt au aruncat cu pietre în maşinile parcate în faţa sediului poliţiei. Poliţiştii au crezut că noi am aruncat cu pietre şi ne-au luat la secţie. Când am întrebat ce au cu noi, unul dintre ei m-a lovit. M-au băgat în maşină şi m-au dus la secţie, unde m-au lovit din nou. Ca să scap, pentru că mă loviseră la coaste, m-am băgat sub masă şi ei au dat cu picioarele în mine. Nu m-au lăsat să îmi sun părinţii, nu m-au testat cu etilotestul şi au scris în procesul-verbal că eram sub influenţa alcoolului. După o oră şi jumătate m-au lăsat să plec. Colegii mei m-au dus acasă şi mama m-a dus repede la urgenţă“, a spus elevul.
Băiatul a mai declarat că a încercat să le spună poliţiştilor că nu a făcut nimic rău, dar aceştia nu l-au ascultat. „M-au obligat să semnez procesul-verbal pe care l-au scris ei. M-au şi amendat cu 500 de lei pentru tulburarea liniştii publice“, a afirmat Andrei.
Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, a declarat că incidentul descris de elev nu se confirmă: „Azi-noapte (joi noapte-n.r.), în jurul orei 2.00, ofiţerul de serviciu de la Poliţia Bumbeşti-Jiu s-a autosesizat cu privire la faptul că în gară sunt mai mulţi băieţi ce dau cu pietre în maşinile care treceau pe partea carosabilă. A trimis la faţa locului o echipă operativă, formată din doi poliţişti comunitari şi un agent de poliţie. Din cei şapte-opt tineri din gară au mai fost identificaţi şi duşi la secţie doar trei, toţi minori, cu vârsta de 17 ani. Unul dintre ei, A.C., a avut un comportament recalcitrant. A aruncat chiar şi cu o cutie de bere într-unul din poliţiştii comunitari. Pentru tulburarea liniştii publice, elevul a fost amendat cu 500 de lei“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII