6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Scurte stiri

Joc on line pentru recrutarea soldaţilor
Din cauza lipsei tot mai mari de aspiranţi la o carieră militară, mai-marii din armata britanică au decis să lanseze un joc on line pentru a-i „ispiti“ pe tinerii indecişi în ceea ce priveşte viitorul. Noul joc se numeşte „Start Thinking Soldier“ şi constă în patru misiuni ce pot fi duse la îndeplinire pe internet, pe
site-ul armatei regale (www.armyjobs.mod.uk). Fiecare misiune permite jucătorilor să îşi testeze capacitatea de rezolvare a problemelor, inteligenţa, memoria şi simţul orientării. La terminarea fiecărei misiuni, printr-o evaluare a fiecărei prestaţii, jucătorul va fi informat dacă testul a fost sau nu promovat. În fiecare an, armata britanică are nevoie de 15.000 de soldaţi noi şi, din câte se pare, intenţia este de a atrage cât mai mulţi tineri, cu vârste cuprinse între 17 şi 21 de ani, care nu ştiu ce să facă în viitor. „Trebuie să comunicăm cu tinerii în limbajul lor. Am dori ca toţi cei care decid să se înroleze în armată să fie siguri de decizia lor“, a declarat colonelul Eilean Cunningham.

Implicată în trei accidente în mai puţin de o oră

O nemţoaică de 69 de ani pare să îşi fi propus să doboare un record mondial, având în vedere că în mai puţin de o oră a fost implicată în trei accidente rutiere. Şoferiţa, originară din Usedom, se afla la graniţa dintre Germania şi Polonia, când şi-a început „aventurile“ rutiere. Prima dată, ea a provocat un accident în timp ce încerca să iasă din parcarea unui supermarket. Câteva minute mai târziu, probabil bulversată de incident, a ieşit în stradă, a traversat o poieniţă, după care s-a lovit din nou, de data aceasta, de o casă aflată în apropiere. După cel de-al doilea accident, femeia a avut nevoie de intervenţia medicilor. În timp ce era transportată spre spital, ambulanţa în care se afla ghinionista şoferiţă a fost lovită de un camion. „A avut mult noroc, în nici unul dintre accidente nu s-au înregistrat răniţi grav“, a declarat Zinnowitz Axel Falkenberg, purtătorul de cuvânt al poliţiei.

Un albinos african cere azil în Spania

Moszy, un african albinos, de 17 ani, ajuns săptămâna trecută în Insulele Canare cu alte zeci de imigranţi clandestini, a impresionat întreaga Spanie cu povestea sa. Tânărul a cerut azil politic, afirmând că în ţara sa este în pericol din cauza aspectului său fizic. Moszy a mărturisit că este permanent persecutat de vrăjitorii din satul său natal, din cauza culorii pielii sale şi a părului. Potrivit cotidianului spaniol El Mundo, Moszy este un african din Sahara cu pielea foarte deschisă la culoare, aproape transparentă, din cauza nivelului scăzut de melanină. Pentru moment, nu se cunoaşte numele satului său natal, însă adolescentul îşi aminteşte cu durere cum a fost tratat de consătenii săi. „Corpul meu este căutat pentru a fi folosit în ritualuri de vrăjitorie“, a povestit el autorităţilor iberice, cerând azil încă din momentul debarcării. Cererea sa urmează să fie analizată de Comisia pentru refugiaţi. În afara faptului că duşmanii africanilor albinoşi sunt radiaţiile ultraviolete, aceştia trebuie protejaţi şi de discriminările şi superstiţiile locale. Potrivit credinţelor populare de pe Continentul Negru, organele albinoşilor sunt considerate foarte „ispititoare“, pentru că ar aduce bogăţia, astfel că viaţa acestor oameni este permanent în pericol. În trecut, unele sate africane au fost scena unor persecuţii şi asasinări ale albinoşilor, toate aceste fapte abominabile fiind comise din superstiţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS