16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMetalurgiştii pichetează Prefectura Olt

Metalurgiştii pichetează Prefectura Olt

Trei sindicate din cadrul Alro şi alte trei care reprezintă salariaţi din Electrocarbon, Pirelli Tyres şi Alprom, afiliate la Federaţia Sindicală a Siderurgiştilor „Metarom“, pichetează astăzi prefectura, oamenii fiind nemulţumiţi că mii de angajaţi ai societăţilor de pe platforma industrială a Slatinei şi-ar putea pierde locurile de muncă.
Liderul Sindicatului Liber Alro, Ion Popa, a declarat: „La acţiune vor participa reprezentanţi ai sindicatului nostru, dar şi din partea Sindicatului Alroproduct, a Sindicatului Liber Aluministul, precum şi reprezentanţi ai sindicatelor de la Electrocarbon, Pirelli Tyres şi Aplrom“.
La acţiune sunt aşteptaţi şi reprezentanţi ai sindicatelor afiliate Cartel Alfa. Sindicaliştii vor înainta prefectului Daniel Şarpe un memoriu care va cuprinde nemulţumirile lor. „Ne exprimăm nemulţumirea faţă de concedierile individuale, pentru că am înţeles că vor să dea afară câte 29 de angajaţi şi, în aceste condiţii, nu se va primi nici un fel de compensaţie bănească. Mai cerem ca şi factorii politici să se implice în problemele societăţilor, în sensul de a media discuţiile purtate între sindicate şi patronat“, a declarat Popa.
Mişcări similare sunt anunţate în Dâmboviţa, Galaţi, Sălaj, Hunedoara, Neamţ, Brăila şi Cluj-Napoca. Protestele vor avea avea loc astăzi, între orele 11.00-13.00, în faţa prefecturilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS