14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProgramări cu uşile închise

Programări cu uşile închise

Mai mulţi bolnavi au stat de Ziua Sănătăţii pe la uşile închise ale Policlinicii Spitalului de Urgenţă Craiova. Motivul: medicii îi programaseră la consultaţii în ziua lor liberă.

7 aprilie – Ziua Mondială a Sănătăţii – a fost liberă pentru angajaţii din sistemul sanitar. Cu excepţia compartimentelor de urgenţă, a centrelor de permanenţă şi a serviciului 112, medicii şi asistentele şi-au sărbătorit ziua prin odihnă. Au fost însă şi medici care au aflat târziu că au liber, motiv pentru care şi-au programat consultaţii în ziua respectivă.
Policlinica Spitalului de Urgenţă Craiova a fost închisă ieri. Cu toate acestea, mulţi pacienţi nu au ştiut că e zi liberă, motiv pentru care s-au mirat când au aflat că medicii nu lucrează. Culmea este că unii dintre bolnavi aveau chiar programare.  

Din greşeală

Ecaterina Bulacu, de 70 de ani, a venit tocmai din comuna Valea Stanciului pentru rezultatele analizelor medicale, pentru că aşa îi spusese medicul. „Luni am fost la analize. Doctoriţa mi-a spus să vin azi la policlinică după rezultate, dar era închis. Ce să însemne asta?“, a întrebat femeia. A încercat uşile policlinicii, dar toate erau închise. În cele din urmă, s-a convins, văzând un anunţ cu litere de o şchioapă pe una dintre uşi: „În data de 7.04.2009, în ambulator nu se lucrează“. Bătrâna nu s-a dat bătută cu una, cu două. Pentru că tot a făcut drumul de la ţară până aici, s-a gândit să întrebe la urgenţa spitalului. Poate cineva îi va spune şi ei cum au ieşit analizele. E de prisos să spunem că nici aici nu a avut mai mult succes.
Doina Toma este alt pacient „dezinformat“, care dădea târcoale policlinicii. Femeia venise pentru un control endocrinologic tot din vina medicului, care probabil era prea aiurit ca să-şi dea seama că o programează în ziua liberă. Dar nici pacienta nu era prea în apele ei. Şi-a adus aminte că auzise cu o seară înainte la ştiri că de Ziua Sănătăţii policlinicile sunt închise, dar spunea că nu făcuse legătura.
Liderul SANITAS de la Spitalul de Urgenţă Craiova, Ion Cotojman, susţine că este posibil să fi fost făcute programări din greşeală. „S-a anunţat cu mai multe săptămâni înainte că Ziua Sănătăţii va fi liberă, însă nu este exclus ca unii medici să nu fi aflat, iar alţii să fi făcut programări din greşeală, deşi ştiau“, a spus liderul de sindicat.
Cu toate că policlinica nu a lucrat, Unitatea de Primiri Urgenţe nu a fost mai aglomerată decât într-o zi obişnuită. Explicaţia medicilor a fost că pacienţii care nu au fost urgenţe au putut să mai „rabde“ o zi pentru a se prezenta la medicul de familie sau la policlinică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII