15.6 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalComplex sportiv la Spitalul de Urgenţă

Complex sportiv la Spitalul de Urgenţă

Medicii, asistentele şi infirmierele celui mai mare spital din Craiova sunt conştienţi că sportul este sinonim cu sănătatea. De aceea fac lobby la consiliul judeţean pentru amenajarea unei baze sportive pentru salariaţi chiar în curtea Spitalului de Urgenţă.

 

Angajaţii Spitalului de Urgenţă Craiova ar putea beneficia de un complex sportiv – pentru fotbal, tenis de masă şi tenis de câmp – de 2.000 de metri pătraţi chiar în curtea unităţii sanitare. Ideea i-a venit liderului sindicatului SANITAS, Ion Cotojman, care a văzut în amenajarea bazei sportive o oportunitate pentru angajaţi de a-şi petrece timpul liber într-un mod plăcut, dar şi o ocazie de a scăpa spitalul de un teren viran plin de bălării şi gunoaie. „De fapt, acolo era înainte o mlaştină care a fost secată şi în locul ei s-au construit sere. După 1989, serele au rămas în paragină, iar acum mai sunt doar gunoaie, bălării şi stuf. Zona are în continuare porţiuni de mlaştină, nu se poate construi nimic acolo. De aceea, ne-am gândit că s-ar putea face ceva frumos cu minimum de efort", susţine Ion Cotojman.

Conducerea e de acord

Ideea liderului de sindicat i-a încântat deopotrivă pe angajaţi şi pe cei din conducerea spitalului. Managerul Cristina Calangiu a fost de acord, ţinând cont de faptul că, după amenajare, spaţiul respectiv ar rămâne al spitalului, care ar scăpa însă de responsabilitatea întreţinerii lui. Prin urmare, a înaintat propunerea consiliului judeţean, în subordinea căruia se află spitalul, care urmează să o analizeze şi să ia o hotărâre. Cât priveşte salariaţii, ca viitori beneficiari, au fost mai mult decât încântaţi. Asistenţii şi medicii, adepţi ai dictonului „Minte sănătoasă în corp sănătos", practică în mod regulat sportul în timpul liber, însă, din păcate, pe terenul altora. Asistenţii medicali şi rezidenţii de la Clinicile de Chirurgie I şi Chirurgie II sunt mari amatori de fotbal, dar joacă pe un teren pentru care plătesc 100 de lei.

Şi liderul Cotojman practică tenisul (de masă sau de câmp, în funcţie de dispoziţie), însă recunoaşte că nu prea are unde.

Dacă propunerea sindicatului va fi aprobată de consiliul judeţean, sindicatul va putea să se ocupe de studiul de fezabilitate şi de amenajări. Toate cheltuielile care nu ar depăşi 100.000 de lei ar fi suportate de sindicat, iar de baza sportivă s-ar putea folosi toţi angajaţii Spitalului de Urgenţă, dar şi ai altor unităţi sanitare, afiliaţi la sindicatul spitalului, cum ar fi Policlinica Sportivă, Direcţia de Sănătate Publică, Centrul de Cardiologie, Laboratorul de Microbiologie şi Igiena Radiaţiilor, Centrul de Transfuzii Sanguine şi cabinetele de medicină şcolară din Craiova, în total, 2.100 de angajaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII