5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFostul şef al DGIPI s-a prezentat la DNA

Fostul şef al DGIPI s-a prezentat la DNA

Fostul şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), Cornel Şerban, s-a prezentat vineri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), unde s-au desfăşurat mai multe activităţi în dosarul în care acesta este urmărit penal pentru favorizarea infractorului, au declarat surse judiciare.

Cornel Şerban a fost citat la DNA pentru a asista la desigilarea unor obiecte ridicate la percheziţia făcută la biroul său, potrivit surselor judiciare. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis miercuri, 1 aprilie, să respingă ca nefondat recursul DNA împotriva deciziei de cercetare în libertate a fostului şef al DGIPI, Cornel Şerban, a ofiţerului Direcţiei Generale Anticorupţie, Petru Pitcovici, şi a omului de afaceri Gabriel Popoviciu. Decizia este definitivă.

Şedinţa de judecată de miercuri a durat nouă ore, timp în care au fost audiaţi cei trei acuzaţi. Curtea de Apel Bucureşti nu a fost de acord, în noaptea de 25 spre 26 martie, cu arestarea preventivă a celor trei, procurorii declarând recurs.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii anticorupţie au luat, pe 24 martie, măsura reţinerii pentru 24 de ore a fostului rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, Ioan Alecu, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, a omului de afaceri Gabriel Popoviciu, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave. Totodată, au fost reţinuţi Cornel Şerban pentru favorizarea infractorului şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul de a obţine pentru sine foloase, şi şeful Diviziei Operaţiuni din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, Petru Pitcovici, pentru favorizarea infractorului.

Consulul general al României la Milano, Tiberiu Dinu, al cărui nume apare în stenogramele acestui dosar, a fost rechemat de la post la cererea premierului Emil Boc.

Dinu a fost chemat, ca martor, şi la DNA, iar marţi, 31 martie, la ieşirea din sediul DNA, consulul a declarat că nu a fost înştiinţat de decizia premierului de a-l rechema în ţară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU