19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMilitarii craioveni au participat la inaugurarea Şcolii Generale din Ur

Militarii craioveni au participat la inaugurarea Şcolii Generale din Ur

Militarii Batalionului 26 Infanterie „Scorpionii Roşii“ au participat ieri la inaugurarea Şcolii Generale „Abdul Razak“ din Ur, localitate situată în provincia Dhi Qar, în imediata apropiere a bazei militare Tallil. Misiunea este o componentă a acordului bilateral dintre Guvernele Republicii Irak şi României, proiectul coordonat de către aceştia înscriindu-se în acordarea de asistenţă umanitară pentru populaţia irakiană din zona de responsabilitate a militarilor craioveni.
Echipa condusă de căpitanul Bogdan Macovei şi locotenentul Bogdan Gherghe a participat la eveniment împreună cu partenerul american, maiorul Herbert Joliat. La ceremonial au fost prezenţi lideri locali, primarul localităţii Ur, precum şi părinţii elevilor.
În timpul vizitei, militarii români au distribuit elevilor rechizite şcolare, jucării, încălţăminte şi echipament sportiv pentru echipa de fotbal a şcolii.
Directorul şcolii, Ibrahim Talub a declarat: „Cele şase clase ale şcolii noastre vor asigura educaţia necesară pentru aproximativ 180 de copii din regiune. Suntem convinşi că acţiunile dumneavoastră nu se vor opri aici şi că veţi reuşi să faceţi şi alţi copii fericiţi. Vă mulţumesc atât în numele meu, cât şi în numele micuţilor care vor beneficia pe viitor de acest proiect“.
La finalul acţiunii, căpitanul Bogdan Macovei a discutat cu liderii locali pentru identificarea şi demararea unor noi proiecte de asistenţă umanitară, proiecte ce vor ajuta la dezvoltarea regiunii în care militarii români din cadrul Batalionului 26 Infanterie „Scorpionii Roşii“ îşi desfăşoară misiunile. Militarii craioveni au identificat două proiecte care au menirea de a îmbunătăţi viaţa localnicilor din provincia Dhi Qar – reabilitarea unei staţii de pompare şi purificare a apei şi a unui drum local.   

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS