14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024

Scurte ştiri

O mie de încercări pentru a obţine un loc de muncă

Un englez ambiţios a reuşit să îşi găsească un loc de muncă după ce a aplicat fără succes la câteva sute de posturi. După cum informează site-ul zigonet.com, Jeff Scott, de 42 de ani, a lucrat zece ani în Egipt, în sectorul imobiliar, dar s-a hotărât să se întoarcă în ţara sa natală. Din nefericire, ajuns aici, el a resimţit din plin efectele crizei financiare mondiale. Omul a aplicat pentru sute de posturi, începând de la barman şi până la responsabil cu ambalarea alimentelor, dar de fiecare dată s-a lovit de refuzul angajatorilor. În final, după aproape o mie de încercări, Scott a reuşit să obţină o slujbă bună, director în cadrul unei agenţii de marketing. Pentru că situaţia sa financiară şi psihică începuse să devină critică, Jeff Scott s-a declarat în final mulţumit şi uşurat că şi-a găsit un loc de muncă.

Robotul-manechin a debutat pe podiumurile de prezentare

Primul robot-manechin din lume şi-a făcut debutul pe podiumul de prezentare în timpul Săptămânii Modei organizate la Tokio, informează site-ul ananova.com. Datorită numeroaselor motoare şi cipuri cu care este echipat, robotul umanoid botezat HRP-4C, care costă aproximativ un milion şi jumătate de lire sterline, este capabil să zâmbească, să clipească galeş şi să defileze elegant în faţa publicului. Având o înălţime de doar 158 de centimetri şi cântărind 43 de kilograme, robotul-manechin a fost creat după chipul şi asemănarea personajelor din serialele japoneze de desene animate, celebre în întreaga lume. În ciuda perfecţiunii fizice aparente a robotului, creatorii săi recunosc faptul că mai este mult de lucru până ce HRP-4C va putea rivaliza cu manechinele adevărate. „Robotul nostru nu poate face mişcări atât de elegante precum cele ale femeilor care defilează pe podiumuri. Poate peste 20, 30 de ani vom reuşi să creăm un robot care să facă reală concurenţă acestor fete“, au explicat cercetătorii de la Institutul Japonez de Ştiinţă şi Tehnologie Industrială Avansată.

A folosit o identitate falsă ca să-şi facă operaţii estetice
    
Poliţiştii din California sunt în căutarea unei femei despre care se crede că a folosit o identitate falsă pentru a obţine banii necesari pentru o operaţie de mărire a sânilor şi liposucţie. După cum informează site-ul msnbc.msn.com, oamenii legii din localitatea Huntington Beach au anunţat că o femeie de aproximativ 30 de ani a deschis o linie de credit folosind identitatea altei persoane şi a folosit suma obţinută, de peste 12.000 de dolari, pentru a-şi face operaţii estetice la o clinică din regiune. Angajaţii băncii de la care a contractat creditul spun că femeia nu a mai trecut pe acolo să-şi plătească ratele. Poliţiştii spun acum că femeia riscă să fie acuzată de furt comercial, furt calificat şi furt de identitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS