18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAbaterile, surprinse de radarele fixe

Abaterile, surprinse de radarele fixe

În luna octombrie 2008, pe Drumul European 70, între localităţile mehedinţene Faţa Cremenii şi Argineşti, au fost amplasate şase radare fixe, menite să înregistreze şi să fotografieze autoturismele care depăşesc viteza legală. După aproape şase luni, poliţiştii în a căror competenţă se află aceste radare au făcut o evaluare a numărului de abateri de la regulile de circulaţie. Coordonatorul Dispeceratului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi, comisarul Gabriel Lica, a spus că din cele 173.000 de abateri de la regimul circulaţiei, 113.000 au fost depăşiri ale vitezei legale pe această secţiune de drum public.
„Până acum, au fost încheiate şi trimise contravenienţilor 80.000 de procese-verbale. În perioada care urmează, alte 33.000 vor fi expediate prin poştă celor care au ignorat regulile de circulaţie“, a spus Lica.
În urma bilanţului, s-a constatat că numărul evenimentelor rutiere a scăzut, de la începutul lui 2009, cu circa 90% faţă de 2008, în acest an producându-se în zonă doar trei accidente grave.
Cei care nu sunt însă încântaţi de radarele fixe sunt conducătorii auto, care trebuie să ridice piciorul de pe acceleraţie în zonele în care sunt instalate radarele. Unii dintre ei spun că ştiu în ce localităţi sunt amplasate şi încetinesc doar atunci.
„Pe de o parte e bine că au fost puse, dar, pe de alta, nu prea că de multe ori chiar te grăbeşti şi trebuie să mergi cu 50 ca să nu te ia. Eu le-am cam învăţat pe unde sunt puse şi încetinesc doar atunci când ajung în dreptul lor“, a spus un şofer.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII