19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPosturi la Jandarmeria Română

Posturi la Jandarmeria Română

Jandarmeria Română scoate la concurs, pentru sesiunea de admitere 2009, 423 de locuri pentru bărbaţi şi femei. Cei care vor să îmbrace uniforma de jandarm au la dispoziţie 393 de posturi în cadrul instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Administraţiei şi Internelor şi 30 pentru Ministerul Apărării Naţionale.
La Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“ Bucureşti sunt libere 80 de locuri la zi (bărbaţi şi femei), dintre care trei pentru romi şi opt pentru forma de învăţământ cu frecvenţă redusă. Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica“ Drăgăşani pune la dispoziţia tinerilor 155 de locuri, cinci dintre ele fiind pentru romi. Alte 150 de posturi sunt libere la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş“ Fălticeni, cinci fiind pentru persoanele de etnie romă. Şi Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu“ Sibiu are libere cinci posturi pentru cei care vor să devină jandarmi, Academia Tehnică Militară Bucureşti – 21, iar Şcoala Militară de Maiştri şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I“ Piteşti – patru.
Potrivit căpitanului Emanuel Botan, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Olt, pentru campania de recrutare a candidaţilor instituţia a elaborat materiale promoţionale şi de informare şi va organiza întâlniri cu elevii din instituţiile de învăţământ din Olt. Informaţii suplimentare se pot obţine de la Serviciul Resurse Umane şi Pregătire al IJJ Olt, la numerele de telefon 0249.437.901, 0249.437.904 ori pe paginile de internet www.jandarmeriaromana.ro sau www.jandarmeriaolt.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS