20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljenii cu permise de Piteşti, posibili pietoni

Doljenii cu permise de Piteşti, posibili pietoni

Prefectul judeţului Argeş a anunţat ieri că va cere instanţei anularea a 56 de permise auto obţinute ilegal de la SPCRPCIV Argeş, în perioada ianuarie 2006 – iunie 2008. Printre cele aproximativ 3.500 de persoane care şi-au obţinut permisele în Argeş sunt şi 104 doljeni.

 

Marcel Proca, prefectul de Argeş, a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că va cere instanţei anularea a 56 de permise auto obţinute fraudulos. Prefectul a comunicat, acum o săptămână, că în urma controlului început, în cele 669 de dosare verificate s-au găsit mai multe documente neconforme. Reamintim că, pe 10 martie, şapte inspectori sub coordonarea şefului Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (SPCRPCIV) Argeş au demarat procedura de verificare în cazul celor 3.500 de dosare ale persoanelor suspectate că au obţinut fraudulos permisele de conducere. După verificarea a 669 de dosare din cele 3.500, prefectul de Argeş a anunţat că ofiţerii au găsit mai multe documente dubioase, cum ar fi adeverinţe de sănătate cu ştersături pe ele sau caziere suspecte de a fi false. Luni, Marcel Proca a explicat că, pentru început, va cere instanţei anularea a 56 de permise, motivul fiind că în dosarele titularilor au fost descoperite nereguli, în unele existând chiar indicii că probele practice sau de oraş nu au fost susţinute. Conform procedurii, în termen de cinci zile, cele 56 de persoane trebuie să se prezinte la cel mai apropiat post de poliţie şi să depună permisul. Pe toată perioada judecării dosarelor, persoanele respective nu vor mai avea drept de conducere, până când instanţa nu va da o hotărâre definitivă şi irevocabilă.

104 doljeni cu permise suspecte

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au stabilit că 104 persoane din Dolj şi-au schimbat domiciliul în judeţul Argeş, în perioada ianuarie 2006 – iunie 2008, după care au obţinut permise de conducere eliberate în urma susţinerii examenului organizat la nivelul SPCRPCIV Argeş.

Reprezentanţii DNA nu au comunicat numele celor 104 doljeni cu permise de Argeş şi nici în câte accidente rutiere au fost implicaţi aceştia, precizând că aceste aspecte sunt de competenţa Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), respectiv Direcţiei Poliţiei Rutiere din cadrul IGPR. Serviciul de Comunicare din cadrul MAI a explicat că „întrucât ancheta în cazul permiselor de conducere din Argeş este în curs de desfăşurare, numele persoanelor care şi-au schimbat domiciliul din Dolj în Argeş şi au obţinut ulterior permise de conducere în urma susţinerii examenului organizat la nivelul SPCRPCIV Argeş nu pot fi comunicate".

Direcţia Poliţiei Rutiere nu a răspuns solicitării GdS de a comunica dacă au fost implicaţi în accidente rutiere cei 104 doljenii care au obţinut permise la Piteşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII