14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBăieţelul din Albeni a primit identitate

Băieţelul din Albeni a primit identitate

Denis Clipici, băieţelul din comuna gorjeană Albeni, ai cărui părinţi sunt plecaţi la muncă în Italia, a primit după mai bine de un an de aşteptare certificatul de naştere din partea primăriei.

Necazurile şi eforturile bunicilor băieţelului de un an şi şapte luni au luat sfârşit săptămâna trecută, după ce Primăria Albeni a eliberat pe numele micuţului un certificat de naştere. Denis Clipici a fost lăsat la sfârşitul anului 2007 în grija bunicilor din România, care, din luna decembrie a acelui an, au început să facă demersuri pentru a obţine actele pentru micuţ. Acestea erau necesare pentru ca băiatul să poată beneficia de toate drepturile de care are parte orice copil de vârsta sa. Clipici Vasilica, mama micuţului, aflată în prezent la muncă în Italia, împreună cu soţul, a făcut naveta în România, în încercarea de a convinge, legal, autorităţile să elibereze un certificat de naştere pe numele lui Denis Clipici. Eforturile începute în decembrie 2007 au fost încununate de succes abia în martie 2009, când Domnica Popescu, bunica lui Denis, a fost chemată să primească actul.

Continuă în instanţă

Domnica Popescu, care are în prezent grijă de copil, este în sfârşit liniştită că problema i-a fost rezolvată, cu toate că nu credea vreodată că va dura atât de mult. Femeia strânge acum documentele necesare pentru a deschide un proces, astfel încât să primească drepturile pentru copil şi pe perioada în care acesta nu exista oficial.
„Încă nu am scăpat de probleme. Până acum, a fost un adevărat chin şi ne-am săturat să tot umblăm cu el în braţe între Albeni şi Târgu Jiu şi să fim aruncaţi de la o uşă la alta ca o minge. Nici acum nu a mai scăpat de răceală, pentru că a trebuit să îl iau cu mine prin spitale. A fost nevoie să fie consultat de medici. Unii ne-au primit, alţii nu. Când ne-au sunat de la primărie şi ne-au spus că e gata certificatul, am aflat că aprobarea venise de mult şi l-au ţinut la Târgu Cărbuneşti. Nu o să înţeleg niciodată de ce s-a întâmplat aşa şi de ce merg aşa de greu lucrurile. Sper să nu mai treacă nimeni prin ce am trecut noi, deşi sunt în comună consăteni care încă aşteaptă acte pentru copii, la fel cum am aşteptat noi. Acum mergem la instanţă să vedem ce putem face“, a declarat Domnica Popescu, bunica băiatului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS