10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLiviu Andrei, instalat subprefect de Gorj

Liviu Andrei, instalat subprefect de Gorj

Fostul prim-vicepreşedinte al PD-L Gorj, Liviu Andrei, a fost instalat ieri în funcţia de subprefect al judeţului, în prezenţa a peste o sută de persoane.

Liviu Andrei este oficial de ieri noul subprefect al judeţului Gorj, festivitatea de instalare având loc la Sala Maură a prefecturii, în prezenţa a peste o sută de persoane – salariaţi ai instituţiei, consilieri judeţeni sau politicieni locali. Liviu Andrei nu a mai ocupat o funcţie la un asemenea nivel în administraţie, fiind până anul trecut inspector şcolar general. Din acest post a fost schimbat şi înlocuit cu Dorin Taşcău. Fostul pedelist încă se judecă cu Ministerul Educaţiei pentru modul în care şi-a pierdut scaunul de şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean. La Prefectura Gorj, Andrei i-a luat locul lui Constantin Dumitrescu, care a fost trecut, tot prin hotărâre de guvern, pe un post de inspector guvernamental. În ciuda relaţiilor încordate existente la nivel judeţean între pedelişti şi pesedişti, la instalarea noului subprefect, ex-membru al PD-L, a fost prezent preşedintele Organizaţiei Judeţene Gorj a PSD, Florin Cârciumaru, şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Cornel Popescu. A lipsit însă şeful CJ Gorj, Ion Călinoiu, care nu are o relaţie prea bună cu Liviu Andrei.

Recunoaşte că nu e agreat

În discursul ţinut la scurt timp după ce a fost instalat pe post, subprefectul Liviu Andrei a declarat că nu şi-a închipuit, în urmă cu doi-trei ani, că va ajunge să ocupe o asemenea poziţie în administraţie şi a menţionat că doreşte să schimbe imaginea instituţiei, împreună cu fostul pesedist, actualul prefect Ion Florescu. „Nici nu visam cu ani în urmă că o să ajung într-o asemenea funcţie şi o să ţin un astfel de discurs. Aceasta implică o mare responsabilitate şi nu este o decoraţie, un titlu cu care mergem la festivităţi şi spectacole. Din cauza stilului meu tranşant, nu am fost agreat tot timpul. Sper ca împreună cu prefectul Ion Florescu să schimbăm în bine imaginea Instituţiei Prefectului şi să o credibilizăm. Este nevoie de o mai mare deschidere“, a menţionat Liviu Andrei, subprefectul judeţului Gorj. De la festivitatea de instalare a lui Andrei a lipsit fostul deputat Marcel Romanescu, cel de-al doilea pedelist favorit pentru a-l înlocui pe subprefectul Sorin Arjoca. Romanescu se pregăteşte în aceste zile să susţină examenele specifice pentru a putea fi numit în funcţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS