12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalA murit Ion Dolănescu

A murit Ion Dolănescu

Ion Dolănescu a încetat din viaţă ieri după-amiază, în locuinţa sa din Capitală. Irina Loghin, prietenă şi colegă de breaslă a cântăreţului, a povestit că Dolănescu se afla la masă, în locuinţa sa, alături de un preot, moment în care i s-a făcut rău şi s-a retras în dormitor. „Sunt înmărmurită şi nu-mi vine să cred că s-a dus. Mă doare sufletul. Nu-mi revin. S-a dus un nume mare, un talent unic", a spus Loghin.

Cântăreţul de muzică populară Benone Sinulescu s-a declarat şocat de vestea morţii colegului său de breaslă, despre care spune că a îndoliat întreaga lume artistică românească: „A pierit un confrate. Aşa se întâmplă: alergăm toată viaţa şi apoi, deodată, ne stingem…". Surse din anturajul artistului susţin că Dolănescu suferea de afecţiuni cardiace.

Ion Dolănescu, născut pe 25 ianuarie 1944, în Peşinari, judeţul Dâmboviţa, a fost unul dintre cei mai valoroşi cântăreţi de muzică populară români. A studiat muzica la Şcoala Populară de Artă, iar unul dintre fiii săi, Ionuţ, i-a moştenit talentul muzical şi a devenit, la rândul său, solist de muzică populară.

Dolănescu a cântat, de-a lungul timpului, alături de Maria Ciobanu, Irina Loghin, Maria Tănase şi alţi numeroşi artişti de valoare şi ansambluri folclorice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

25 COMENTARII