14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStradă reparată cu pământ

Stradă reparată cu pământ

Primăria Craiova a încercat ieri să dreagă busuiocul şi a astupat una dintre gropile de pe bulevardul Tineretului din faţa magazinului Kaufland. Craterul, întins pe toată lăţimea străzii, a fost umplut rudimentar nu cu asfalt, aşa cum era de aşteptat, ci cu pământ, aruncat şi apoi bătătorit. Acţiunea, ce pare mai degrabă una de a închide gura presei, rămâne învăluită în mister. Informaţiile furnizate de primărie se contrazic cu cele ale presupusului constructor care a executat „lucrarea".

Potrivit purtătoarei de cuvânt a municipalităţii, Carmen Licu, strada a fost spartă la cererea unei persoane fizice care dorea să se racordeze la canalizare şi să-şi facă un branşament la apă. „Persoana fizică era obligată să angajeze o firmă care să refacă asfaltul, iar aceasta era Erpia. S-a turnat asfalt prin iarnă, dar s-a distrus din cauza vremii. Groapa a fost astupată de firma Erpia", a declarat Carmen Licu.

Directorul general al firmei de construcţii, Lucian Căpitănescu, a declarat că primăria nu l-a anunţat că are de astupat vreo groapă. La rândul său, şeful biroului de producţie al Erpia, Mihai Stănică, a precizat că el nu a astupat nici o groapă. „Avem un contract de acum doi ani cu o persoană fizică pentru refacerea străzii, dar a expirat. Noi am primit abia în februarie o hârtie de la Compania de Apă că au terminat lucrările. Am aşteptat să pornim staţia de asfalt pentru că nu puteam produce doar pentru acea groapă. Chiar dacă a expirat contractul, nu putem spune că lucrăm gratis, pentru că am luat un avans şi am promis că terminăm. Pământul acela l-a pus probabil Compania de Apă. Eu mâine (azi – n.r.) o să torn asfaltul", a spus Stănică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII