13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Valencia, în sărbătoare

Mii de spanioli şi turişti din toată lumea au luat cu asalt oraşul iberic Valencia pentru a participa la tradiţionalul Festival al Focului sau Las Fallas, care se desfăşoară an de an, în perioada 15-19 martie, în oraşul spaniol.
Las Fallas este o sărbătoare populară tipic mediteraneană, care anunţă sosirea primăverii. Principala atracţie a manifestării o constituie figurinele şi carele alegorice din lemn şi hârtie, cu caracter satiric, care defilează pe străzile oraşului. Pe 19 martie, în noaptea de Sfântul Iosif, ultima a festivalului, ele sunt arse, singura salvată fiind creaţia preferată de public, care este mai apoi donată Muzeului Fallero. Una dintre principalele favorite din acest an este compoziţia intitulată „Nunta lui Figaro“, în care personaje principale sunt Obama, în rolul de mireasă, Zapatero, Sarkozy, Merkel, Berlusconi şi Brown, toţi în rolul unor gangsteri din anii ‘20.

Jennifer Love Hewitt, din nou îndrăgostită
După relaţia eşuată cu Ross McCall, Jennifer Love Hewitt este din nou îndrăgostită. Alesul ei este Jamie Kennedy, partenerul actriţei din serialul „Mesaje de dincolo“. Jamie a recunoscut pentru prima dată că el şi partenera sa de serial formează un cuplu. „Da, ieşim împreună. Nu trebuia să spun asta!“, a declarat el în cadrul unei emisiuni la radio. Despre cei doi se zvonea că sunt împreună de când vedeta şi-a anulat logodna cu Ross McCall, la începutul acestui an. În plus, Kennedy a ajutat-o pe Hewitt să treacă mai uşor peste singurătate, la aniversarea ei de 30 de ani, luna trecută, pe platourile de filmare. Cu toate acestea, cei doi au negat mereu că ar forma un cuplu. Într-un moment de sinceritate, Jamie a recunoscut însă adevărul. „Suntem mai mult decât îndrăgostiţi. Avem o legătură intensă“, a spus actorul.

Robotul manechin
Topmodelele capricioase, plătite cu sume exorbitante pentru apariţii pe podium de doar câteva minute, vor avea în curând o adversară pe măsură. Japonezii au creat un robot pentru prezentările de modă. Acesta are trăsăturile unei frumoase tinere asiatice, nas cârn, păr drept şi lung până la umeri şi o siluetă tipică „femeii japoneze moderne“. Robotul realizat de National Institute of Advanced Industrial Science and Technology din Tokyo, cu susţinerea financiară a guvernului nipon, vorbeşte, merge, râde şi chiar se enervează, dar poate mima şi surprinderea. Androidul, botezat „HRP-4C“, măsoară 158 de centimetri înălţime şi cântăreşte 43 de kilograme. „Modelul cibernetic“ va debuta pe podium pe 23 martie, cu ocazia unei prezentări de modă organizate la Tokyo. „Suntem doar la început. Nu e sigur că va fi folosit doar pentru modă, mai degrabă dorim să ajute bătrânii şi persoanele cu handicap fizic sau, dacă e posibil, să activeze în parcurile de distracţii sau ca instructoare de fitness“, a explicat Shuuji Kajita, membru al echipei de cercetători care a participat la realizarea robotului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS