18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCriminalul de la Redea, arestat

Criminalul de la Redea, arestat

Valentin Marian Groza, principalul suspect în cazul crimei de la Redea, unde un bărbat a fost ucis, jefuit şi abandonat pe o uliţă din comună, s-a predat poliţiei. Groza a recunoscut că el a comis fapta, după ce, iniţial, a încercat să se ascundă.

 

Ucigaşul bărbatului de 35 de ani de la Redea, omorât şi jefuit duminică seară pe o uliţă din comună, a fost arestat de poliţişti. După ce iniţial a fugit şi a încercat să îşi ascundă fapta, Valentin Marian Groza s-a predat poliţiei. „Autorul infracţiunii a fost identificat în persoana lui Valentin Marian Groza, din localitate. El s-a prezentat la Postul de Poliţie din Redea în jurul orei 14.30, însoţit de tatăl său, şi a recunoscut totul. Probele administrate de noi până în prezent au dovedit că părţile se cunoşteau", a declarat Adrian Aspra, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Potrivit acestuia, Ştefan Varia, victima, era prieten cu criminalul. Duminică seară, aceştia au consumat alcool la un magazin din comună. În urma unui conflict spontan izbucnit între ei, Valentin Groza a rupt o ulucă dintr-un gard, şi-a lovit prietenul de mai multe ori în cap, i-a furat telefonul mobil şi a fugit. Victima a decedat în urma unui şoc hemoragic şi traumatic, a stabilit medicul legist. Anchetatorii au găsit la locuinţa agresorului telefonul mobil al victimei. Cât despre lănţişorul din aur al acesteia, oamenii legii spun că nu ştiu nimic.

Cadavrul lui Ştefan Varia a fost găsit luni dimineaţă pe o uliţă din comună, în apropierea magazinului unde a mers cu prietenul său, de către o femeie din localitate.

A comis fapta la beţie

Potrivit procurorului Adrian Aspra, criminalul a afirmat că a comis crima la beţie şi că regretă fapta. Valentin Groza a fost reţinut luni de poliţie. „Învinuitul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar luni seară a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Este cercetat pentru omor calificat. În acest caz se fac cercetări şi pentru furt calificat, întrucât la domiciliul agresorului a fost găsit telefonul mobil al părţii vătămate. Inculpatul riscă o pedeapsă între trei şi 25 de ani, ţinând seama atât de infracţiunea de omor, cât şi de cea de furt calificat", a spus Adrian Aspra, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU