12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalScandal cu adeverinţe false la Regionala CFR Craiova

Scandal cu adeverinţe false la Regionala CFR Craiova

Mai mulţi şefi din Regionala CFR Craiova se află în atenţia poliţiei din Gorj, după ce un impiegat de mişcare de la Gara Târgu Jiu a reclamat faptul că în numele lui a fost întocmită o adeverinţă falsă pentru obţinerea unui împrumut.

Un impiegat de mişcare de la Gara Târgu Jiu a depus o plângere penală împotriva unui fost coleg de serviciu, dar şi a unor şefi din cadrul Regionalei CFR Craiova. Cristinel Gîrlea, din localitatea Bumbeşti Jiu, a aflat cu uimire că avea calitatea de girant pentru un coleg de serviciu, care, ulterior, a fost dat afară din cauza unor abateri. „Ceferistul“ s-a trezit cu reţineri din salariu, cu toate că împrumutul a fost făcut fără ştirea lui şi nu şi-a dat acordul pentru a-l gira pe fostul lui coleg. „Viorel Blendea a completat o adeverinţă-angajament pe numele meu pentru a obţine un împrumut de la CAR ARIAS Craiova CFR, în sumă de 2.500 de lei. Nu am ştiut nimic de această adeverinţă, de care am aflat mai târziu“, a spus Cristinel Gîrlea. Acesta s-a adresat poliţiei şi a depus o plângere penală împotriva fostului coleg de muncă, pentru fals, dar şi a unor şefi din cadrul Regionalei CFR Craiova, care au semnat adeverinţa.

Cercetări îndreptate şi asupra unor şefi

Biroul Judeţean de Poliţie Transporturi Gorj l-a înştiinţat, printr-o adresă, pe Cristinel Gîrlea că s-a început urmărirea penală împotriva lui Viorel Blendea pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi înşelăciune, iar în privinţa celor care au semnat adeverinţa se fac cercetări. „Adeverinţa a fost formulată în fals şi semnată de conducerea Regulatorului de Circulaţie Craiova, respectiv ing. Gheorghe Popa, Gina Diaconeasa şi Arsenic, contabilul-şef al Compartimentului Financiar. Consider că aceştia au făcut un fals şi abuz în funcţie, întrucât adeverinţa trebuia semnată atât de director în prezenţa mea, cât şi de şeful de staţie, aşa cum reiese din formular“, a spus Cristinel Gîrlea. De pe respectiva adeverinţă lipsesc ştampila şi semnătura directorului unităţii.


Vinovaţi şi nu prea

Directorul Regionalei CFR Craiova, Dorel Ciucă, nu-şi dă seama dacă subordonaţii săi au greşit sau nu. „E o problemă cu aceste adeverinţe. Nu e normal să purtăm noi responsabilitatea pentru semnarea lor, atâta timp cât sunt ale unui CAR. În acest caz, CAR ARIS Craiova CFR este o structură privată, înfiinţată de foşti angajaţi ai CFR, şi este cu circuit deschis, adică oricine se poate înscrie. De aceea, în urmă cu o lună, am schimbat modelul de adeverinţă, la sesizarea sindicatelor“, a spus Ciucă, după ce iniţial declarase că nu ştie nimic despre scandalul cu adeverinţa falsă de la Gorj. Acesta a dat vina pe procedura greşită care s-a aplicat de-a lungul a 18 ani şi a susţinut că nu va lua nici o măsură împotriva angajaţilor cercetaţi, decât dacă va primi o informare oficială de la Cristinel Gîrlea sau de la organele de anchetă.
„Ei nu sunt vinovaţi, procedura e greşită. Aştept procesul prin care Gîrlea i-a dat în judecată pe angajaţii regionalei şi apoi mai vedem“, a mai spus Ciucă, deşi a recunoscut că persoanele care au ştampilat adeverinţa-angajament trebuia să facă acest lucru doar în prezenţa lui Gîrlea.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII