27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalIon Iliescu: PSD a ajuns un partid de mercenari şi handicapaţi?

Ion Iliescu: PSD a ajuns un partid de mercenari şi handicapaţi?

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, le-a reproşat ieri colegilor săi că este tratat „ono-rific“ şi le-a spus să nu mai conteze pe el dacă nu îl consultă în legătură cu numirile din partid sau în guvern, au declarat surse din PSD.

 

Iliescu i-a reproşat lui Mircea Geoană numirea lui Cozmin Guşă drept consilier al său, susţinând că această decizie luată pe „la colţuri" dă un semnal greşit şi că ar nemulţumi inclusiv oameni din teritoriu. Iliescu s-a mai plâns că nu este consultat nici în ceea ce priveşte numirile din ministere şi că este tratat „strict onorific". „Dacă nu mă consultaţi în legătură cu numirile, pe mine să nu mai contaţi!", ar fi spus Iliescu la un moment dat.

Liderul PSD Mircea Geoană a încercat să-l tempereze pe Iliescu, spunând că Guşă nu va intra în partid, ci va lucra exclusiv pentru el, în calitate de consilier.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat ieri că partidul nu are nevoie de „mercenari" şi „străinaşi" precum Cozmin Guşă şi s-a întrebat retoric dacă nu cumva PSD a devenit un partid „de handicapaţi" dacă a ajuns să-l mandateze pe fostul lider PIN să reorganizeze filialele din Ardeal.

„Guşă, eu cred că e un factor perturbator, un element străin de acest partid. N-are ce să caute. Mi-am exprimat o părere (în BPN al PSD – n.r.). Personal sunt incompatibil cu acest individ, e un tip de mercenar. N-avem nevoie de asemenea oameni care în partid n-au nici un prestigiu şi au adus numai probleme", a declarat liderul onorific al PSD despre desemnarea de către Mircea Geoană a lui Guşă drept consilier pe zona Transilvania.

 

Partidul s-ar discre-dita dacă ar apela la „străinaşi şi mercenari“

 

Iliescu a sugerat chiar că partidul s-ar discredita dacă ar apela la „străinaşi şi mercenari" pentru o treabă pe care, în mod normal, ar trebui să o facă structurile de partid. „Nu mă interesează Cozmin Guşă! Ar fi o mare greşeală să apelăm la străinaşi şi la mercenari. Avem un partid, deci ăsta e un partid de handicapaţi, de nepricepuţi, ca să apeleze la cine? Se poate aşa ceva? Eu cred că partidul ăsta are forţa lui, militanţii lui să facă această treabă, nu să apeleze la fitecine", a mai acuzat fostul preşedinte.

El a mai spus că faptul că Guşă a mai făcut parte din PSD şi a fost secretar general a fost altă greşeală. Iliescu a mai susţinut că reacţia sa referitoare la Guşă „e o chestiune personală". „Eu mi-am exprimat un punct de vedere. Lumea să judece, e treaba lor", a conchis liderul social-democrat.

Cozmin Guşă coordonează reorganizarea filialelor PSD din Ardeal

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat duminică la Realitatea TV că numirea lui Cozmin Guşă drept consilier al său nu va aduce dificultăţi în partid, că experienţa acestuia poate fi folositoare partidului.

„Există dificultăţi (în zonele din Ardeal), dar cooptarea domnului Guşă în acest efort de construcţie şi reconstrucţie nu înseamnă neapărat o chestiune legată de prezidenţiale. L-am rugat să ne dea o mână de ajutor pentru că este foarte respectat şi foarte conectat în această zonă. Are şi relaţii foarte bune în partid, deci nu este o grefă care să creeze dificultăţi. (….) Cred că experienţa politică a lui Cozmin poate fi foarte folositoare", a declarat liderul PSD.

Cozmin Guşă a fost numit săptămâna trecută consilier al lui Mircea Geoană, fiind desemnat să coordoneze reorganizarea filialelor PSD din Ardeal. Presa centrală a scris că fostul lider al PIN ar putea fi viitorul şef de campanie al lui Geoană la prezidenţiale. Guşă a fost secretar general al PSD între 2001 – 2003. În 2004 s-a înscris în PD, partid din care a fost exclus în 2005, după un conflict cu Traian Băsescu. Guşă a fondat apoi PIN, la şefia căruia a renunţat după alegerile parlamentare din 2008.

Ion Iliescu s-a opus anul trecut ca un alt lider PIN, Lavinia Şandru, să candideze la parlamentare la Bucureşti, pe listele PSD. În replică, Şandru a declarat că PSD este condus nu de Mircea Geoană, ci de Ion Iliescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII