27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljConcurs în alianţă

Concurs în alianţă

Doi membri ai alianţei PSD-PC Olt se „luptă“ pentru şefia Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate. Cei doi candidaţi vor susţine mâine prima probă de concurs.

 

Consilierul judeţean PSD Tiberiu Florian Mateescu şi Marius Cătălin Uşurelu, ginerele preşedintelui PC Olt, Paul Dobrescu, vor susţine mâineproba scrisă a concursului pentru ocuparea funcţiei de director al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Olt. Cea de-a doua probă, interviul, va avea loc vineri. Rezultatele concursului vor fi afişate la sediul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), în termen de două zile după încheierea ultimei probe.

Deşi poate părea ciudat, pentru şefia CAS Olt se va da o luptă dublă, o dată între cei doi concurenţi şi încă o dată în interiorul alianţei judeţene a PSD-PC, alianţă din care provin Mateescu şi Uşurelu.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate organizează la nivel naţional concurs pentru ocuparea posturilor vacante de preşedinţi-directori generali ai caselor judeţene de asigurări de sănătate. Concursul care se va desfăşura în perioada 18-20 martie va stabili şefii CJAS pentru 36 de judeţe: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Caraş, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Vaslui, Vâlcea. Tot în aceste zile vor susţine examen şi candidaţii pentru funcţiile de conducere de la Casa de Asigurări de Sănătate a municipiului Bucureşti şi Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti.

Mateescu – favorit

Favoritul concursului pentru ocuparea postului de director al CAS Olt este Tiberiu Mateescu. El a fost recent ales în funcţia de consilier judeţean din partea PSD. Mateescu l-a înlocuit pe pesedistul Radu Stancu, numit de curând secretar de stat în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. În perioada 2005 – noiembrie 2008, Mateescu s-a aflat la conducerea CAS Olt. Fostul şef al CAS din judeţ este de părere că nu are nici o relevanţă faptul că va concura pe acelaşi post cu un coleg de alianţă. În opinia acestuia, experienţa căpătată în perioada în care a condus instituţia îl recomandă. „Nu are nici o relevanţă faptul că mă voi lupta cu un coleg, iar acest lucru denotă faptul că avem oameni valoroşi în alianţă. Acesta trebuie să fie un lucru bun. Ne-am săturat să mergem la concursuri în care, deşi este doar un singur candidat, acela se clasează pe locul doi. Cred că experinţa dobândită în perioada în care am condus Casa de Asigurări de Sănătate din judeţ mă recomandă. Sper să câştig concursul şi să semnez contractul de management", a declarat optimist fostul şef al CAS Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU