13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBăieţelul din Albeni vrea identitate

Băieţelul din Albeni vrea identitate

Familia băieţelului din Albeni – Gorj încă aşteaptă ca autorităţile să facă demersurile necesare pentru ca micuţul să beneficieze de certificat de naştere şi, implicit, de drepturile cuvenite.

Denis, băieţelul fără identitate care la vârsta de un an şi şapte luni aşteaptă ca autorităţile din Albeni – Gorj să emită pe numele său un certificat de naştere, se pare că încă nu are dreptul să existe. Domnica Popescu, bunica băieţelului născut în Italia şi lăsat în grija rudelor din România, nu a primit până în prezent nici un semn din partea autorităţilor că va intra în posesia certificatului de naştere al nepotului său, Denis Clipici.
Din decembrie 2007, femeia de 48 de ani, disponibilizată şi cu soţul pensionar şi bolnav de cancer, încearcă să obţină acte de identitate pentru copil. A depus la Primăria Albeni două dosare cu documentele necesare. Primul dosar i-a fost pierdut, iar al doilea a fost trimis la Evidenţa Populaţiei, pentru obţinerea aprobărilor. Domnica Popescu a declarat că nu a intrat încă în posesia certificatului de naştere, cu toate că i s-a spus de la Direcţia Comunitară Judeţeană de Evidenţa Persoanelor Gorj să meargă la Primăria Albeni întrucât i-a fost aprobată cererea.

Nici un rezultat concret

Femeia aşteaptă un gest de bunăvoinţă din partea autorităţilor locale, în ciuda faptului că răbdarea i-a fost pusă la grea încercare, mai ales când Denis nu a fost primit în spitale pentru a beneficia de asistenţă medicală.
„M-a sunat un domn Popescu de la Târgu Jiu şi mi-a spus că am primit aprobarea de la Inspectorat de la Bucureşti şi ei au trimis-o la Primăria Albeni cu Poşta Militară. Am fost la primărie şi am întrebat şi mi-au spus că nu au primit nimic. Ei trebuie să emită certificatul de naştere, dar nu ştiu ce se întâmplă. Mi-au dat trimitere la Craiova, la spital. M-am dus cu el în braţe la prefectură şi s-au speriat angajatele de acolo când l-au văzut ce rău arată. Mă pun toată ziua pe drumuri şi am bărbatul bolnav. Copilul nu pot să-l las cu el. Am cheltuit o grămadă de bani cu drumurile pentru un simplu act. Norocul meu este că mă ajută doctoriţa Constantinescu, de la Spitalul din Cărbuneşti. Ne-a spus mie şi celorlalte două familii din Albeni, care au aceeaşi problemă, să o sunăm imediat dacă nu suntem primiţi cu copiii în alte spitale. Ne-a dat numărul ei de telefon“, a declarat Domnica Popescu.  

Aprobarea a venit…

Şeful Direcţiei Comunitare Judeţene de Evidenţa Persoanelor Gorj, Doinel Popescu, a declarat că a păstrat o copie de pe aprobarea de la cererea depusă de familia micuţului Denis Clipici. Aprobarea în original a fost transmisă prin Poşta Militară la Albeni.
„Sigur au primit aprobarea pentru transcrierea certificatului. Noi am primit-o de la Bucureşti. Am şi făcut o copie şi am păstrat-o la sediu. Este o procedură care trebuie parcursă. Noi am primit-o şi am transmis-o mai departe prin Poşta Militară şi Poliţia din Târgu Cărbuneşti. De la Cărbuneşti va ajunge la Poliţia din Albeni, pentru că aparţine teritorial de Poliţia Târgu Cărbuneşti. Poliţia din Albeni o comunică primăriei, după care se trece la emiterea actului. Cred că a ajuns la Poliţia din Albeni. Eu am vorbit astăzi (ieri – n.r) cu secretarul Primăriei Albeni şi i-am spus să verifice dacă a fost primit actul şi, dacă a fost primit, să nu plece acasă de la sediul primăriei până nu redactează certificatul de naştere pentru copil“, a declarat ieri Doinel Popescu, şeful Direcţiei Comunitare Judeţene de Evidenţa Persoanelor Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU