14.5 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCursă, legal ratată

Cursă, legal ratată


S-a ales praful de cursa de acceleraţie pe 400 de metri organizată la Bucovăţ, în apropierea Craiovei, după numai trei-patru ore de la începerea evenimentului organizat de Automobil Clubul Român (ACR) Dolj, la iniţiativa clubului local Downtown Racing. Motivul: ACR Dolj a vrut să dea o lecţie spectatorilor, potrivit directoarei Eugenia Niţă, pentru că aceştia nu au respectat indicaţiile şi stăteau pe carosabil, deoarece din câmpul de la marginea drumului nu reuşeau să vadă cursa. „Au venit foarte mulţi oameni care au trecut de gardurile de protecţie şi nu au vrut să se dea la o parte. Am încheiat cursa, ca să îi învăţăm minte. Dacă nu vor să înţeleagă, trebuie să le dai o lecţie. Organizarea nu a fost un eşec. Autorizaţia pentru drum era valabilă până la ora 14.00, dar nu asta a fost problema, că dădeam telefon şi o prelungeam“, a susţinut Eugenia Niţă.

Cursa de ieri a avut un public mai numeros decât ultimele evenimente organizate la Craiova. Cel de acum a fost promovat pe forumurile de internet încă de la începutul lunii februarie, acesta fiind unul dintre motivele pentru care şi-au anunţat participarea sute de pasionaţi de tuning şi de curse auto din toate colţurile ţării. Aproximativ 160 de maşini din toată ţara s-au înscris în cursă şi abia dacă au apucat să se „dea“ câte o dată, că „târgul“ s-a spart, organizatorii neputând să facă faţă situaţiei.

Toată lumea s-a mutat pe pista aeroportului. A fost aglomeraţie şi acolo, dar oamenii au avut parte de spectacol. Deşi cu acelaşi public, „liniuţele“ pe 400 de metri s-au ţinut, iar spectatorii au avut şansa să vadă desfăşurându-se „herghelii“ de sute de cai-putere ale unor maşini precum Lamborghini Gallardo, Porsche Carrera, BMW-uri „ursuleţ“ turbo, care au făcut o demonstraţie de forţă, Seat, Subaru, Mitsubishi şi multe altele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

30 COMENTARII