16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAccident din cauza unui băieţel

Accident din cauza unui băieţel

Un băiat de patru ani a provocat ieri-dimineaţă un accident de circulaţie. El se afla în maşină cu bunicul şi mama sa, aşezat pe scaunul din dreapta faţă, iar la ieşire din comuna Şimian a început să se joace cu bunicul său, care se afla la volan. La un moment dat, micuţul a tras de volan dreapta, iar autovehiculul a intrat în şanţ. „Eram în trafic şi am văzut când s-a produs accidentul. Am sărit repede şi am reuşit să scot copilul şi pe mama lui. I-am urcat la mine în maşină şi i-am dus la spital. Cel mic era lovit rău la picior. Cred că el l-a făcut pe şofer neatent, că stătea pe scaunul din faţă", a spus persoana care i-a transportat la spital pe copil şi pe mama acestuia.

Pentru scoaterea bătrânului dintre fiarele contorsionate a fost nevoie de intervenţia unui echipaj de la Descarcerare. „Am fost solicitaţi să intervenim la un accident rutier pe Calea Hinovei, la ieşire din comuna Şimian. Am acţionat pentru scoaterea şoferului autoturismului implicat în accident şi l-am predat medicilor de la ambulanţă. De asemenea, am decuplat bateria maşinii pentru evitarea unei eventuale explozii", a declarat Gheorghiţă Nicolae, de la Serviciul de Descarcerare.

Victimele au rămas internate la Spitalul de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin, pentru acordarea de îngrijiri medicale. „Am transportat la spital victima unui accident rutier. Bărbatul a suferit un preinfarct miocardic, traumatism cranian şi mai multe leziuni la mâini. Am înţeles că în accident a mai fost implicat şi un copil de patru ani, însă nu ştiu care este starea lui, deoarece a fost transportat de altcineva la spital", a declarat Horia Ene, medic pe ambulanţă.

Transporta ţigări de contrabandă

Poliţiştii sosiţi la faţa locului au demarat o anchetă pentru a stabili cauzele producerii accidentului. „Pe DN 56, la ieşire din localitatea Şimian, un autoturism înmatriculat în străinătate a ieşit în afara carosabilului, intrând într-un şanţ. Din primele verificări, se pare că accidentul s-a produs din cauză că atenţia şoferului a fost distrasă de nepotul său minor, aflat pe scaunul din dreapta faţă al maşinii", a declarat poliţistul de la Serviciul Rutier.

Deoarece în autoturismul implicat în accident au fost găsite mai multe cartuşe de ţigări netimbrate, la faţa locului a venit şi o echipă de specialişti de la Poliţia de Frontieră, care a constatat că acestea provin din magazinele duty-free din vamă şi, cel mai probabil, erau destinate vânzării în localităţile din Mehedinţi. Dacă va fi găsit vinovat, şoferul maşinii se va alege şi cu dosar pentru contrabandă cu ţigări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU