8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn nou caz de mită în dosarul „Coiculescu“

Un nou caz de mită în dosarul „Coiculescu“

Alte două persoane au fost reţinute ieri după-amiază de poliţiştii gorjeni în dosarul medicului gorjean Radu Coiculescu, de 54 de ani, arestat pentru luare de mită. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, sub coordonarea procurorului Gheorghe Constantinescu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, au extins cercetările în ceea ce îl priveşte pe preşedintele Comisiei de Evaluare Complexă a Persoanelor cu Grad de Handicap Gorj. Anchetatorii au stabilit că medicul a pretins prin intermediul Iulianei L., de 45 de ani, salariată la Spitalul Judeţean Gorj, suma de 2.500 de lei pentru a încadra o persoană în gradul de handicap I. Suma de bani a fost primită de Lavinia Şorop, de 35 de ani, din Târgu Jiu, secretara Comisiei de Evaluare Complexă a Persoanelor cu Grad de Handicap. Aceasta a reţinut 500 de lei, diferenţa de 2.000 de lei fiind înmânată medicului. Lavinia Şorop şi Iuliana L. au fost reţinute pe bază de ordonanţă, fiind cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi complicitate la luare de mită. Cele două vor fi prezentate astăzi judecătorilor, aceştia urmând să stabilească dacă acuzatele vor fi cercetate în stare de libertate sau vor fi arestate.

De precizat că Lavinia Şorop este implicată şi în dosarul mitei de 600 de lei, pentru care Parchetul şi poliţia au realizat un flagrant medicului Coiculescu. În acelaşi caz este cercetată în stare de libertate şi Delia Ciocan, angajată a Comisiei. Radu Coiculescu a fost prins în flagrant săptămâna trecută primind mită 600 de lei de la o femeie ce venise în faţa Comisiei pentru Evaluarea Persoanelor Adulte cu Handicap pentru a-i fi aprobat dosarul de pensionare. Documentele între care se afla plicul cu banii au fost oprite de medic, ulterior intervenind poliţia şi procurorii. Radu Coiculescu rămâne în arest, magistraţii craioveni respingându-i ieri cererea de recurs.

Se caută înlocuitor

Consiliul Judeţean Gorj şi Direcţia de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Drepturilor Copilului caută soluţii pentru deblocarea activităţii la Comisia pentru Evaluarea Persoanelor Adulte cu Handicap, care şi-a întrerupt activitatea după cele întâmplate. Constantin Preoteasa, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Drepturilor Copilului Gorj, a declarat că se are în vedere înlocuirea medicului Coiculescu din funcţia de preşedinte: „Vom avea o întâlnire cu preşedintele Călinoiu, secretarul consiliului judeţean, doamna Zoica Zamfirescu, şi cei de la Direcţia de Sănătate Publică pentru a debloca situaţia de la Comisie şi a găsi căile legale pentru a numi un preşedinte interimar. Ne-am gândit deja la doamna doctor Natalia Roşoga, din cadrul DSP, care cunoaşte foarte bine activitatea comisiei. De asemenea, aşteptăm propuneri din partea DSP pentru a le înlocui şi pe cele două fete cercetate şi astfel să fie reluată activitatea. Aşteptăm, de asemenea, o comisie de control de la Ministerul Sănătăţii, care va veni la Târgu Jiu să verifice activitatea Comisiei de Evaluare a Adulţilor cu Handicap, condusă de Radu Coiculescu", a declarat Constantin Preoteasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS