19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTăriceanu se visează la Cotroceni

Tăriceanu se visează la Cotroceni

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu şi-a anunţat intenţia de a candida împotriva lui Traian Băsescu după ce va recâştiga preşedinţia PNL.

 

În plină campanie electorală pentru preşedinţia partidului, Călin Popescu Tăriceanu şi-a anunţat intenţia de a candida la prezidenţiale împotriva lui Traian Băsescu, deşi iniţial a susţinut că nu doreşte să intre în cursa pentru Cotroceni. Această decizie a liderului PNL vine după ce contracandidatul său, Crin Antonescu, şi-a declarat drept atu faptul că vrea preşedinţia partidului pentru ca, din această calitate, să candideze împotriva lui Băsescu.

În plus, mai mulţi lideri liberali spuneau că preşedintele Traian Băsescu ar putea fi debarcat dacă ar apărea un candidat independent „tip Oprescu" şi că PNL ar putea lua în calcul varianta unui candidat din afara partidului.

„Mă recomandă lupta dusă patru ani cu şeful statului“

Actualul preşedinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu, şi-a anunţat sâmbătă, la Braşov, intenţia de a candida la preşedinţia României, motivând că îl recomandă lupta dusă timp de patru ani cu şeful statului, din care partidul a „ieşit întărit".

„M-am luptat în fiecare zi cu el şi din această luptă PNL a ieşit întărit. Am trecut prin momente dificile, dar le-am depăşit şi am obţinut la alegerile din toamna trecută cel mai bun scor al partidului din 1990 încoace", a precizat Tăriceanu. Preşedintele PNL a subliniat că şi-ar fi dorit un sprijin mai mare din partea colegilor de partid atunci când se afla singur în faţa lui Traian Băsescu, făcând aluzie şi la contracandidatul său pentru şefia partidului, Crin Antonescu.

„Dintr-odată, avem doi candidaţi pentru prezidenţiale“

Vicepreşedintele PNL, Crin Antonescu, a spus după anunţul liderului partidului, Călin Popescu Tăriceanu, conform căruia doreşte să candideze pentru preşedinţia României, că „este un lucru îmbucurător", amintind însă că şeful PNL avea, până de curând, alte opinii.

„Sunt tulburat de veştile bune! (…) Până acum vreo două zile, preşedintele Tăriceanu spunea că nu avem nici un candidat valabil pentru alegerile prezidenţiale, şi acum, dintr-odată, avem doi. Este un lucru îmbucurător şi sunt convins că va conduce la întărirea partidului", a comentat ironic vicepreşedintele PNL.

În plus, el a subliniat că secretul câştigării alegerilor prezidenţiale stă în aducerea la urne a celor care, în ultimii ani, fiind „scârbiţi de clasa politică românească", au decis să nu mai participe la vot. Pe de altă parte, Crin Antonescu s-a arătat convins că el va fi câştigătorul competiţiei interne din PNL.

Orban, convins că în PNL bate vânt de schimbare

La rândul său, vicepreşedintele liberal Ludovic Orban a spus că în PNL bate vânt de schimbare, Crin Antonescu urmând să fie noul preşedinte al partidului. De asemenea, Orban a mai spus că este convins că PNL va câştiga alegerile prezidenţiale din acest an.

„La Congres va veni elita PNL şi aceasta este în măsură să decidă ce este mai bine pentru partid. PNL trebuie însă să privească în viitor şi nu în trecut. De aceea îl susţin pe Crin Antonescu", a declarat Orban.

Olteanu îl vede pe Tăriceanu tot premier

Purtătorul de cuvânt al PNL, Bogdan Olteanu, a spus, la Târgu Mureş, că liderul PNL, Călin Popescu Tăriceanu, este cel mai potrivit viitor premier, însă în ceea ce priveşte candidatul la preşedinţie a spus doar că acesta va fi stabilit după o analiză internă.

„În interiorul PNL se fac analize, de către specialişti, pentru a vedea care este cea mai potrivită persoană pentru a intra în cursa pentru preşedinţie. Călin Popescu Tăriceanu este viitorul şef al guvernului", a declarat Olteanu.

El a mai precizat că opţiunea lui pentru preşedinţia PNL este Călin Popescu Tăriceanu, însă îl consideră valoros şi pe Crin Antonescu.

Congresul Extraordinar al PNL se va desfăşura pe 20-21 martie, cursa pentru şefia partidului având loc între actualul preşedinte al partidului, Călin Popescu Tăriceanu, şi vicepreşedintele Crin Antonescu.

Liberalii braşoveni îl vor susţine pe Antonescu

 

Liberalii braşoveni au decis la sfârşitul săptămânii trecute, într-o şedinţă a Biroului Politic Teritorial al PNL Braşov, să-l susţină pe Crin Antonescu la alegerile pentru conducerea partidului, însă decizia va trebui validată şi de Delegaţia Permanentă, care se va întruni zilele următoare. Braşovul va avea la congres 38 de delegaţi şi şase membri de drept, număr stabilit conform rezultatelor alegerilor europarlamentare din 2007, alegerilor locale şi generale de anul trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII