16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Templul lui Irod, recreat în miniatură
Un englez pasionat de istorie şi-a dedicat ultimii 30 de ani reconstruirii Templului lui Irod, cetatea biblică distrusă în anul 70 d.Hr., informează site-ul zigonet.com. Este vorba de o machetă a cetăţii biblice, care nu include doar clădiri, ci chiar „găzduieşte“ locuitorii, armata şi conducătorii templului. „Dintotdeauna am fost fascinat de machete de arhitectură şi, apropiindu-mă de vârsta de pensionare, am început să mă gândesc ce aş putea face ca să-mi ocup timpul liber“, povesteşte Alec Garrand, cel care a realizat îndrăzneţul proiect. Bărbatul, acum în vârstă de 78 de ani, petrece câteva ore în fiecare zi lucrând la recrearea miniaturii templului. Englezul a făcut singur întreaga machetă şi a creat 4.000 de figurine înalte de 1,5 centimetri care „trăiesc şi muncesc“ în Templul lui Irod, dar spune că munca lui nu se încheie niciodată. „În fiecare zi găsesc detalii noi, care trebuie adăugate machetei“, a explicat Garrand. Potrivit specialiştilor în domeniu, această variantă a Templului lui Irod este cea mai bună versiune a monumentului din câte există, ceea ce nu poate fi decât adevărat, ţinând cont de faptul că macheta atrage mii de vizitatori din întreaga lume.

Clienţi plătiţi să mănânce la restaurant
Proprietarul unui restaurant chinezesc din Anglia speră că va combate efectele negative ale crizei economice… plătindu-şi clienţii. Potrivit site-ului zigonet.com, proprietarul restaurantului oferă fiecărui client ce îi calcă pragul suma de 1,13 euro pentru fiecare masă servită aici, cu condiţia ca aceştia să cheltuiască 5,60 euro pe băuturi. De când această ofertă a fost pusă în practică, restaurantul aproape că nu mai face faţă zecilor de clienţi care aşteaptă şi câteva ore la coadă pentru a mânca aici. Datorită acestei măsuri ingenioase, numărul de clienţi ai restaurantului chinezesc a crescut cu 400 la sută. Proprietarul estimează că oferta sa generoasă îi aduce pierderi de 4.500 de euro pe săptămână, însă speră că această pierdere va fi compensată prin creşterea cifrei de afaceri pe termen lung, în special prin obţinerea unei clientele fidele.

Creioanele colorate, materie primă pentru tablouri
Un artist american creează lucrări tridimensionale extraordinare, folosind creioane colorate cerate. Inovaţia adusă de american este însă faptul că nu desenează cu aceste creioane, ci le foloseşte ca atare, fiecare reprezentând un punct sau o pată de culoare din tablou. Căutând o nouă metodă de a face artă, Christian Faur a încercat iniţial să picteze cu ceară, însă rezultatul nu l-a mulţumit. În 2005, după ce a primit cadou o cutie de creioane colorate cerate, a avut o revelaţie: va folosi aceste creioane pe post de materie primă. Punând zeci de mii de creioane colorate unul lângă altul, artistul reuşeşte să creeze desene tridimensionale, care de aproape seamănă cu pixelii de pe un ecran de televiziune şi care nu îşi dezvăluie frumuseţea decât pe măsură ce privitorul se îndepărtează. Utilizând această tehnică, Faur a realizat portret, peisaje şi imagini cu animale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS