11.4 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMaşini furate, depistate în Mehedinţi

Maşini furate, depistate în Mehedinţi

Doi bărbaţi, unul din judeţul Gorj, iar celălalt din Olt, au fost prinşi luni seară de poliţiştii de frontieră mehedinţeni în timp ce conduceau autoturisme despre care oamenii legii deţineau informaţii că sunt furate. Unul dintre ei a declarat că maşina i-a fost împrumutată de un prieten bulgar, iar celălalt a spus că avea autoturismul cumpărat printr-o firmă de leasing din Oradea, care ulterior i l-a vândut fără acte.

Un Mercedes Sprinter, de 35.000 de euro, şi un autoturism de lux, Seat Altea, de 30.000 de euro, au fost confiscate de poliţiştii de frontieră mehedinţeni şi de ofiţerii SIPI, în cooperare cu cei din cadrul IPJ, după ce acestea au fost semnalate ca fiind furate sau dispărute.

„În cadrul unui filtru, poliţiştii de frontieră l-au oprit pentru control la intrarea în Drobeta Turnu Severin pe conducătorul unui autoturism Mercedes Sprinter, despre care aveau informaţii că este furat din Italia. La controlul documentelor autovehiculului înmatriculat în Bulgaria, şoferul, Paul F., de 35 de ani, din Scoarţa, judeţul Gorj, a prezentat doar cartea de identitate a autoturismului, în care era înscris ca proprietar un cetăţean bulgar, el neputând prezenta nici o procură sau document de folosinţă al acestuia. Continuând cercetările la Biroul Naţional Interpol, poliţiştii de frontieră au stabilit că autoturismul figurează ca fiind furat din Italia şi dat în urmărire internaţională din 27 februarie. Paul F. a declarat că autoturimul a fost adus în România de un cetăţean bulgar, care i l-a împrumutat, urmând ca acesta să-l ridice la o dată ulterioară", a declarat purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi, Valeriu Pera.

Câteva ore mai târziu, poliţiştii de frontieră mehedinţeni l-au depistat la intrarea în localitatea Vrata pe Viorel D., în timp ce încerca să vândă cu 5.000 de euro un Seat Altea, semnalat ca dispărut de o firmă de leasing. „În urma cercetărilor, s-a stabilit că autoturismul condus de Viorel D., de 31 de ani, din Vulpeni, judeţul Olt, aparţine unei firme de leasing şi a fost achiziţionat de altă societate din Oradea, care s-a sustras de la plata ratelor şi l-a înstrăinat fără documente conducătorului auto. Poliţiştii de frontieră au constatat că Viorel D. avea şi permisul de conducere suspendat", a mai spus Pera.

Autoturismele au fost confiscate, urmând ca la definitivarea cercetărilor să fie înapoiate proprietarilor de drept, iar cei doi riscă să ajungă după gratii.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII