28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUcigaşul de 14 ani mergea la vânătoare

Ucigaşul de 14 ani mergea la vânătoare

Mărturie şocantă în cazul crimei de la Tătuleşti, judeţul Olt, unde un copil de şapte ani, din Piteşti, a fost împuşcat mortal joi cu o armă de vânătoare (marca IJ BOK 12) de prietenul său de joacă.

Ionuţ Viorel P., de 14 ani, le-a declarat anchetatorilor că a tras fără nici un motiv în prietenul său, Adrian Nicolae F., de şapte ani.
Potrivit procurorului Eugen Iacobescu, care anchetează cazul, după incident, Ionuţ a dezasamblat arma, a descărcat-o şi a pus-o la loc în sertar. S-a spălat pe mâini, şi-a curăţat hainele de sânge, după care şi-a anunţat mama de cele întâmplate şi apoi pe tatăl copilului mort. Iacobescu spune că fapta comisă se încadrează la crimă cu intenţie.
Poliţiştii au spus că proprietarul armei, Marian Popa, ţinea puşca într-un sertar asigurat. Ionuţ Viorel P. a ştiut însă de unde să ia cheia, a deschis sertarul, a asamblat arma, a încărcat-o şi apoi a tras.
„Arma era ţinută într-o cutie asigurată. Permisul pentru armă era vizat. Chiar anul trecut, în cadrul unei acţiuni, poliţiştii au efectuat un control privind condiţiile în care proprietarii păstrează armele. Printre aceştia a fost verificată şi persoana respectivă, iar totul a fost în regulă“, a precizat comisarul Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt.
Localnicii şi chiar primarul comunei, Lucian Istrate, au spus că Marian Popa a fost plecat pentru un timp din ţară. Conform legii, în această perioadă, bărbatul ar fi trebuit să lase arma în custodie la un magazin specializat. Reprezentanţii celor două magazine de arme din Slatina spun că la ei nu a fost lăsată.  

Mergea la vânătoare cu tatăl său

Minorul de 14 ani mergea la vânătoare împreună cu tatăl său. Asta au stabilit anchetatorii, după ce au stat de vorbă cu cei trei vânători din localitate. „Există trei martori care au declarat verbal că l-au văzut pe minorul de 14 ani la vânătoare cu tatăl său. Urmează ca aceştia să fie audiaţi“, a declarat procurorul care anchetează cazul, Eugen Iacobescu.
Oamenii legii spun că minorul era lucid când a tras cu arma, fapta sa fiind comisă cu intenţie.
Ionuţ Viorel P. este cercetat pentru infracţiunea de omor şi, fiind minor, riscă până la zece ani de închisoare. Anchetatorii îl cercetează în stare de libertate şi pe tatăl acestuia, pentru ucidere din culpă, iar acesta riscă până la şapte ani de închisoare. Împotriva celor doi se fac cercetări şi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, a adăugat procurorul Iacobescu.
Băieţelul de şapte ani a fost înmormântat duminică la Piteşti. Mama sa a leşinat de durere şi a primit îngrijiri medicale. Şi-a condus pe ultimul drum singurul copil. Ca să devină mamă, ea urmase mai multe tratamente, spun localnicii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII