30.6 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalZilele „Marin Sorescu“, la cea de-a IX-a ediţie

Zilele „Marin Sorescu“, la cea de-a IX-a ediţie

Marin Sorescu, personalitate de seamă a culturii române, este sărbătorit printr-o serie de manifestări.

Porţile celei de-a IX-a ediţii a Zilelor „Marin Sorescu“, suită de manifestări cultural-artistice organizate de municipalitatea craioveană, s-au deschis vineri, la ora 10.30, în Sala Mare de Consiliu a primăriei, cu simpozionul „Marin Sorescu. Perenitatea valorii, dincolo de memoria timpului“.
Festivalul a debutat cu intonarea Imnului Craiovei, alocuţiunea primarului Antonie Solomon, cele ale invitaţilor, decernarea Premiilor „Marin Sorescu“ pe anul 2008, acordate de Instituţia Primarului, consiliul local municipal şi Academia Română.
În cadrul manifestării, Premiul „Marin Sorescu“ pe anul 2008 a revenit lui Jaques De Decker, pentru întreaga activitate culturală în care, în mod inedit şi strălucit, îmbină actoria cu dramaturgia. Premiile de excelenţă au fost înmânate lui Nicolae Dabija, pentru întreaga activitate culturală, prin care contribuie decisiv la păstrarea patrimoniului literar al limbii române, şi lui Vasile Tărâţeanu, pentru activitatea literară, fapt care îl distinge drept un păstrător al autenticelor valori româneşti prin intermediul cuvântului scris. Diploma de onoare cu ocazia celei de-a IX-a ediţii a Zilelor „Marin Sorescu“ a fost acordată lui Cosmin Dragoste, pentru remarcabilul său talent. Pe parcursul întregii zile, instituţiile de cultură ale urbei au găzduit expoziţii, spectacole, lansări de cărţi şi concursuri dedicate poetului din Bulzeşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS