14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTrafic paralizat de tiruri neechipate

Trafic paralizat de tiruri neechipate

După ce traficul a fost paralizat o noapte întreagă pe DN 65, Slatina – Craiova, din cauza a două tiruri neechipate corespunzător, vineri, şi DN 56, Craiova – Calafat, a fost închis din pricina viscolului.

 

Zăpada, tirurile neechipate pentru iarnă şi graba şoferilor au contribuit la blocarea DN 65, Craiova-Slatina, aproape toată noaptea de joi spre vineri, conform poliţiştilor de la Rutieră şi drumarilor. După ce a început să se aştearnă zăpada, primele probleme au apărut la intersecţia străzii Calea Bucureşti cu Centura de Nord, unde semaforul era în funcţiune, iar şoferii care circulau către Balş nu mai puteau să pornească din rampă la culoarea verde. Problema s-a rezolvat după ce semaforul a fost trecut pe intermitent.

Traficul pe DN 56 a fost paralizat după ce, în apropierea localităţii Pieleşti, un tir care nu era echipat cu lanţuri a derapat şi a rămas blocat de-a latul drumului. Poliţiştii doljeni de la Rutieră i au precizat că s-a intervenit împreună cu utilajele de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP), însă, după ce tirul a fost mutat şi s-a reuşit deblocarea unei benzi a drumului, şoferii care aşteptau în coloana de zeci de kilometri au blocat din nou traficul. „După ce s-a reuşit mutarea tirului, şoferii nerăbdători au intrat pe contrasens şi au blocat din nou drumul. La un moment dat, chiar şi utilajele noastre erau blocate în trafic şi nu au mai putut interveni pentru curăţarea zăpezii", a precizat Adrian Lumezeanu, directorul DRDP Dolj. Acesta a mai spus că s-a putut circula normal pe DN 56 începând de vineri, de la ora 4.00.

DN 56 a fost închis vineri

Vineri dimineaţă, şi DN 56, Craiova – Calafat, a fost închis circulaţiei rutiere, după ce viscolul a adus zăpada de pe câmp pe carosabil. Potrivit reprezentanţilor DRDP Dolj, s-a intervenit cu utilaje pentru deszăpezirea drumului, însă viscolul şi tirurile neechipate au făcut ca traficul să fie aproape imposibil. „După ce s-a intensificat viscolul şi zăpada a fost adusă pe drum, tirurile neechipate corespunzător au rămas blocate. Am reuşit să deblocăm unele dintre ele, însă, din cauza viscolului, am decis să închidem circulaţia între km 53-83, între localităţile Galicea Mare şi Calafat, pentru a putea intra cu utilajele", a mai spus Adrian Lumezeanu. Directorul DRDP Dolj estima vineri, în jurul orei 14.00, că DN 56 va fi redat circulaţiei rutiere până seara. Probleme s-au mai înregistrat şi pe DN 55A, Bechet – Calafat, tot din cauza viscolului, însă zăpada a fost adusă în cantităţi mai mici pe carosabil.

Probleme au fost şi pe drumul judeţean care face legătura între localităţile doljene Poiana Mare şi Maglavit, unde circulaţia a fost închisă din cauza stratului foarte mare de zăpadă de pe carosabil.

Probleme şi în Craiova

Poliţiştii de la Rutieră au explicat că, joi seară, toţi agenţii au fost chemaţi de acasă şi au fost trimişi pe străzi şi la ieşirile din oraş. „Echipaje au fost amplasate la toate ieşirile din Craiova şi, în funcţie de trafic, conducătorii autovehiculelor de mare tonaj au fost sfătuiţi să îşi continue sau nu drumul. Cei care au avut autovehiculele dotate corespunzător au circulat fără probleme", a spus subcomisarul Emil Zuican, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Craiova. De asemenea, echipaje de poliţişti de la Rutieră au însoţit utilajele de deszăpezire, pentru a fluidiza circulaţia în calea acestora. După ninsoarea de joi, numărul accidentelor soldate cu pagube materiale a crescut uşor. La Biroul Poliţiei Rutiere Craiova s-au prezentat, de joi seară şi până vineri dimineaţă, 56 de şoferi care au fost implicaţi în evenimente rutiere. Conform poliţiştilor, într-o zi obişnuită, numărul tamponărilor este de aproximativ 30.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dolj a fost sesizat, în noaptea de joi spre vineri, despre şase cazuri de copaci căzuţi pe autoturisme, fiind informat dispeceratul Primăriei Craiova, care a intervenit cu echipaje specializate. De asemenea, pompierilor doljeni li s-a mai sesizat şi căderea a cinci cabluri electrice, în aceste cazuri fiind informat dispeceratul CEZ.

Localităţi fără curent electric

 

Ninsoarea abundentă şi vântul puternic au provocat avarii şi în instalaţiile de distribuţie a energiei electrice din Dolj. Reprezentanţii CEZ Distribuţie au transmis că, joi dimineaţă, 38 de localităţi din judeţ erau afectate de întreruperi ale alimentării cu energie electrică, printre care Secui, Teasc, Terpeziţa, Bratovoieşti, Cerăt, Lipov, Dâlga, Calopăr, Lazu, Brabova şi Răchita de Jos. Până la prânz au fost remediate problemele din 15 localităţi. Numărul posturilor de transformare defecte a scăzut de la 97 la 66. CEZ Distribuţie a precizat că 15 echipe lucrau vineri pentru remedierea defecţiunilor.

Omorât de tren

 

În timp ce sute de şoferi aşteptau deblocarea drumului, un tânăr care trebuia să ajungă cu echipa de volei din Târgovişte la un turneu din Craiova şi-a pierdut viaţa, după ce a fost lovit de un tren personal. Potrivit poliţiştilor doljeni de la Transporturi, joi noapte, în jurul orei 1.30, trenul personal care circula pe relaţia Craiova – Piatra-Olt l-a lovit pe Adrian Ion uţ B., de 15 ani, din comuna dâmboviţeană Văcăreşti. S-a stabilit că băiatul se afla blocat în trafic într-un autocar şi, la un moment dat, a coborât ca să îşi facă nevoile. Din cauza zăpezii nu a observat că s-a apropiat de terasamentul căii ferate şi nici trenul care se apropia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII