13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalA căzut gardul la CN „Fraţii Buzeşti“

A căzut gardul la CN „Fraţii Buzeşti“

Gardul Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova s-a prăbuşit vineri din cauza infiltrării apei cauzate de topirea zăpezii. Se putea întâmpla o nenorocire, dacă în zonă s-ar fi aflat copii sau pietoni. În urma incidentului, două maşini au fost avariate.

 

Două autoturisme au fost avariate vineri după-amiază, după ce gardul Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti", de pe strada Matei Basarab din Craiova, s-a prăbuşit. Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că poliţiştii Secţiei 2 care s-au deplasat la faţa locului au constatat că gardul instituţiei de învăţământ se prăbuşise pe o porţiune de aproximativ 30 de metri şi că două maşini, care erau parcate regulamentar, au fost avariate. Din fericire, în momentul incidentului nici un pieton nu trecea prin zonă, elevii din clasele I-IV terminaseră orele, iar cei mari se aflau la cursuri.

Din primele verificări s-a stabilit că gardul din cărămidă a cedat din cauza infiltrării apei cauzate de topirea zăpezii. Poliţiştii doljeni au mai precizat că, în prezent, se fac verificări pentru a se stabili cine îi va despăgubi pe şoferii care s-au ales cu maşinile avariate. „Nu sunt suspiciuni cu privire la producerea evenimentului, iar poliţiştii desfăşoară cercetări pentru direcţionarea răspunderii civile", a precizat subcomisarul Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Eugen Mărciuică, proprietarului unui Opel, şi Constantin Drăghici, cel al unei Dacii, au precizat că vor solicita Primăriei Craiova despăgubiri pentru daunele provocate prin prăbuşirea gardului liceului peste automobilele lor. „Bine că nu mi-am lăsat copilul în maşină cât timp m-am dus până la sala de sport de lângă colegiu. Am o maşină de 10.000 de euro, iar daunele cred că se ridică la peste 2.000 de euro", a spus Eugen Mărciuică.

Reprezentanţii şcolii dau vina pe primărie

Directoarea Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti", Carmen Ştefănescu, a declarat că de doi ani se chinuieşte să facă rost de bani pentru a rezolva problemele la gard. „Bugetul pe anul acesta nu a fost încă aprobat şi, în consecinţă, Primăria Craiova nu ne-a alocat nici un leu. Am făcut atât cât ne-am permis din propriul buget, documentaţia tehnică a proiectului pentru refacerea gardului. Estimativ, lucrarea se ridică la un milion de lei. Ne bucurăm că nu s-a întâmplat o nenorocire, mai ales că pe acel trotuar circulă zilnic mii de copii", a declarat Ştefănescu.

Reprezentanţii CN „Fraţii Buzeşti" au menţionat că nu vor suporta daunele proprietarilor celor două maşini avariate, deoarece atenţionaseră şoferii să nu parcheze în zonă. La rândul lor, reprezentanţii Primăriei Craiova susţin că nu au primit nici o cerere de solicitare de bani pentru refacerea gardului din partea conducerii CN „Fraţii Buzeşti". „La sfârşitul anului trecut am avut o întâlnire cu directorul colegiului. Cum gardul era deja înclinat, am propus conducerii chiar să închidă trotuarul pe o porţiune de 50 de metri tocmai pentru a evita astfel de nenorociri. Au realizat, în schimb, proiectul lucrării, iar acum urma studiul de fezabilitate", a spus Teodor Sas, viceprimarul Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII