15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024

Scurte stiri

Am învins Serbia la futsal
Naţionala de futsal a României a susţinut miercuri seară, în Sala „Constantin Jude“ din Timişoara, un nou meci de verificare, în compania Serbiei. Partida s-a terminat cu victoria elevilor lui Zoltan Jakab, scor 4-3, însă tricolorii nu au prestat un joc foarte bun. Golurile României au fost înscrise de Matei, Gherman (2) şi Csoma. Meciul-revanşă s-a disputat aseară, după închiderea ediţiei, la Belgrad. Naţionala României se pregăteşte pentru jocurile oficiale din preliminariile Campionatului European din 2009, care se va desfăşura în Ungaria. Din grupa de calificare a României mai fac parte Olanda, Ucraina, Andorra, Portugalia, Spania, Italia şi Rusia.
Daniela MITROI

România, favorită la calificare la CE
Naţionala de handbal feminin are mari şanse de calificare la Campionatul European din 2010, care va avea loc în Norvegia şi Danemarca. Formaţia antrenată de Radu Voina a fost desemnată cap de serie de Federaţia Europeană de handbal, alături de alte şase formaţii: Rusia, Germania, Spania, Ungaria, Franţa şi Croaţia. În runda a doua valorică sunt naţionalele din Suedia, Macedonia, Polonia, Ucraina, Austria, Serbia şi Belarus, iar în cea de-a treia, Olanda, Slovenia, Portugalia, Turcia, Slovacia, Cehia şi Islanda, din ultima rundă urmând să facă parte Lituania, Italia, Muntenegru, Bulgaria şi Elveţia, plus alte două formaţii după turneele de precalificare. Tragerea la sorţi va avea loc la Viena, pe 24 martie, când se vor forma şapte grupe a câte patru formaţii, urmând să se califice primele două clasate. În cel mai fericit caz, România ar putea nimeri într-o grupă cu Belarus, Olanda şi Italia, în timp ce una cu Ucraina, Slovenia şi Muntenegru ar fi cea mai dificilă. Norvegia şi Danemarca, ţări organizatoare, s-au calificat deja la turneul final al Campionatului European. Programul meciurilor din grupele preliminare este următorul: etapa 1 şi 2: 14-19 octombrie 2009; etapele 3 şi 4: 31 martie – 4 aprilie 2010; etapele 5 şi 6: 26-30 mai 2010.
Andi NICULESCU

Tomis s-a calificat la turneul final
Campiona României la volei masculin, CVM Tomis Constanţa, a reuşit să se califice în finala Cupei Challenge, după ce a învins, în deplasare, cu scorul de 3-1, echipa bielorusă Metalurg Zlobin, în manşa secundă a sferturilor competiţiei. În prima dispută, „marinarii“ au dispus de Metalurg Zlobin tot cu scorul de 3-1. „Mulţumesc suporterilor care ne-au încurajat. Au fost fantastici. Sunt mândru de jucătorii care au intrat pe teren. Am realizat această performaţă extraordinară pentru Constanţa, pentru suporteri“, a declarat antrenorul echipei, Stelio de Rocco. În semifinale, formaţia constănţeană va întâlni echipa italiană Sisley Treviso, favorită la calificare în dubla cu Jastrzebski Wegiel SA (Polonia).
Alexandru VÎRTOSU

Armstrong, ghinion după ghinion
Trei etape, trei incidente pentru Lance Armstrong în Turul Californiei. După o pană de cauciuc şi o ciocnire cu un fotograf, Armstrong a fost implicat într-un nou accident, chiar la începutul etapei a treia din Turul Californiei. De această dată, de vină a fost coechipierul său, Levi Leipheimer, care, într-un moment de neatenţie, a agăţat roata din spate a bicicletei lui Armstrong. Nimeni nu a fost rănit, iar Leipheimer şi-a continuat cursa pe o altă bicicletă şi se menţine în fruntea clasamentului general. Fericit că a reuşit să-şi menţină echilibrul şi că nu a ieşit din cursă, Armstrong şi-a păstrat locul patru.
Alexandru VÎRTOSU

Poloneza Skolimowska a decedat
Campioana olimpică la aruncarea ciocanului la JO din 2000, de la Sydney, Kamila Skolimowska, a decedat în timp ce se antrena la Faro (Portugalia), iar primele indicii arată că moartea a survenit ca urmare a unui atac cardiac sau a unei embolii pulmonare. Atleta poloneză a suferit primul atac în timp ce era în sala de gimnastică, dar a reuşit să stea în picioare până la sosirea ambulanţei, însă a decedat la spital, după ce medicii au încercat să o resusciteze timp de o oră. Kamila Skolimowska s-a născut pe 4 noiembrie 1982 la Varşovia, ea fiind fiica halterofilului Robert Skolimowski, campion olimpic în 1980. În 2000, poloneza a devenit campionă olimpică, ea reuşind o aruncare de 71,16 metri, şi cea mai tânără aruncătoare care a câştigat acest titlu. În palmaresul polonezei mai sunt un bronz în 2000 şi un argint în 2006, ambele la CE de atletism.
Alexandru VÎRTOSU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS