13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalÎmpuşcături electorale la Găneasa

Împuşcături electorale la Găneasa

Patru oameni au fost răniţi miercuri seară, în urma unui scandal cu focuri de armă, la Găneasa, în judeţul Olt.

 

Împuşcături electorale miercuri seară, în comuna Găneasa, din judeţul Olt. Trei focuri de armă au fost trase în aer, în urma unei încăierări între două grupuri, unul simpatizant al PSD, iar celălalt al PD-L. Acestea s-au luat la bătaie din cauza opţiunilor politice diferite cu privire la candidaţii la primărie.

Zeci de forţe de ordine au intervenit pentru a aplana conflictul şi pentru a dirija circulaţia, blocată de oamenii ieşiţi în stradă. Doi suspecţi au fost duşi la Poliţia Slatina, unde au fost audiaţi aproape toată noaptea.

Scandalul a început după ce Cristian Ghienciu, de 32 de ani, şi fratele său, Sorinel, de 27 de ani, veniţi la Găneasa cu două autoturisme şi care sunt susţinători PD-L, s-au răfuit cu Gogu Mihai şi familia acestuia. Unul din cei doi fraţi, patroni ai hotelului şi restaurantului de la Casa de Cultură a Tineretului din Slatina, a tras cu un pistol cu gaze trei focuri în aer, întrucât cei cu care intraseră în conflict i-ar fi blocat în trafic cu două dube. Nimeni nu a fost rănit în urma împuşcăturilor, însă patru oameni, simpatizanţi ai PSD, au fost răniţi, după o bătaie generală cu bâte, pumni şi picioare. Două ambulanţe s-au deplasat la faţa locului, dar victimele au primit îngrijirile necesare la domiciliu, refuzând să fie transportate la spital.

Acuzaţii reciproce

Victimele susţin că fraţii Ghienciu le-au atacat pe motiv că au refuzat să primească mită electorală şi să voteze candidatul PD-L pentru Primăria Găneasa. „Oamenii lu’ Vâlcov au venit aici să ne omoare. Ne-au rugat cu o sută sau două de milioane ca să votăm cu PD-L, iar noi am refuzat. Au intrat peste noi în casă şi ne-au bătut“, au spus membrii familiei Mihai.

Aceştia sunt susţinuţi de candidatul pentru fotoliul de primar din partea PSD, Nicolae Preda, de preşedintele Biroului Electoral Judeţean Olt, Silviu Oancea, şi de alt simpatizant al PSD, Marius Oprescu. „Darius Vâlcov e cu toate măgăriile. De trei săptămâni ţine comuna sub asediu“, au afirmat aceştia.

Primarul Slatinei, Darius Vâlcov, preşedintele PD-L Olt, susţine însă că lucrurile stau exact invers şi că membrii partidului său au fost atacaţi de adversarii politici. Roxana Dragomir, purtătoarea de cuvânt a PD-L, a declarat miercuri seară: „Este vorba de nişte romi extrem de violenţi, din Găneasa, care în două săptămâni şi jumătate de campanie nu au făcut decât să terorizeze, să hăituiască, să lovească şi să ameninţe membrii PD-L Olt. Avem colegi care au fost bătuţi de aceşti cetăţeni. În seara aceasta, doi dintre colegii noştri care se retrăgeau din campanie au fost bătuţi şi le-au fost sparte maşinile. Unul dintre ei a fost chiar rănit“.

La alegerile de duminică de la Găneasa, candidatul pentru fotoliul de primar din partea PSD, Nicolae Preda, a primit 1.098 de voturi, în timp ce contracandidatul său, de la PD-L, Dumitru Costea, a obţinut 1.176 de voturi. Aceştia îşi vor disputa postul de primar şi duminică, la alegerile pentru cel de-al doilea tur de scrutin.

Anchetă

Poliţia a deschis o anchetă în acest caz. Toţi cei implicaţi în scandal sunt cercetaţi. Cel care a folosit pistolul, pe care îl deţine legal, spun poliţiştii, cât şi fratele său au fost audiaţi miercuri seară timp de mai multe ore, cu privire la cele întâmplate. Ambii au recunoscut cu au fost implicaţi în scandal şi că unul dintre ei a folosit arma. Au depus şi o plângere penală împotriva celor cu care au intrat în conflict, pe motiv că aceştia le-au distrus autoturismele, lovindu-le cu topoare. „În cauză s-a întocmit dosar penal. Poliţiştii efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere, ultraj contra bunelor moravuri, blocarea unui drum public, precum şi pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul“, a declarat comisarul Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt.

Membrii celor două partide s-au răfuit şi în urmă cu aproape două săptămâni, la Coloneşti. Aflaţi într-un marş electoral prin comună, membrii PSD s-au luat la bătaie cu cei ai PD-L, în încăierare fiind tras şi un foc de armă, tot în aer. Şase dintre participanţii la scandal au ajuns la spital răniţi.

Fostul preot din comuna Tufeni, Costinel Petrişor Alexandrescu, participant la marş şi simpatizant PSD, care a tras cu arma, este cercetat în continuare de poliţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII