14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCentrul multifuncţional, proiect eligibil

Centrul multifuncţional, proiect eligibil

Un alt obiectiv important al municipalităţii craiovene prinde contur în acest an. Proiectul Centrului Multifuncţional Craiova a trecut cu brio ultima fază a evaluării -, analiza tehnico-economică.

 

Craiova îşi schimbă straiul la intrarea din Romaneşti, unde pe locul târgului se va înălţa pavilionul principal al viitorului Centru Multifuncţional. Pro iectul clădirii centrale a complexului a fost declarat eligibil zilele trecute, în baza lui Primăria Craiova urmând să primească 7,2 milioane de euro, la cursul actual, finanţare nerambursabilă din fonduri europene. O treime din diferenţa până la 18,6 milioane de euro va fi suportată direct din bugetul local, iar două treimi – din credite. Banii europeni vin prin Programul Operaţional Regional, axa prioritară 4 – sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional şi local, domeniul de intervenţie 4.1: dezvoltarea durabilă a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanţă regională şi locală. „Am reuşit să obţinem cofinanţare pentru încă un proiect prioritar pentru Craiova, pentru dezvoltarea mediului de afaceri pe plan local, regional şi transfrontalier. Reuşita vine şi în contextul în care municipiul Craiova a fost definit şi şi-a asumat deja rolul de pol de creştere în cadrul regiunii de dezvoltare Sud-Vest Oltenia. Va fi un centru expoziţional şi de afaceri modern, în fapt primul centru multifuncţional de o asemenea complexitate cu funcţiuni destinate mediului de afaceri din Craiova şi din regiunea Oltenia. Municipalitatea recunoaşte şi apreciază importanţa sectorului IMM ca bază pentru dezvoltarea economiei locale moderne. Ponderea IMM-urilor în economia locală reprezintă 98% din totalul întreprinderilor, având o contribuţie majoră la formarea PIB-ului regional şi la crearea de noi locuri de muncă“, a declarat primarul Craiovei, Antonie Solomon. Acesta a spus că următorul pas în realizarea investiţiei este semnarea contractului între Consiliul Local Municipal Craiova şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, după depunerea proiectului tehnic.

Primul din cinci

Centrul Multifuncţional Craiova va cuprinde, conform proiectului global, cinci pavilioane. Construcţia pavilionului central va începe chiar în acest an şi ar trebui finalizată în 2012. Clădirea va acoperi aproape 7.000 de metri pătraţi de spaţii expoziţionale interioare, peste 1.500 de metri pătraţi de depozite, un centru de presă, săli polivalente etc. Alţi 6.000 de metri pătraţi din complex vor fi ocupaţi de spaţii expoziţionale exterioare. Aproximativ 4.000 de metri pătraţi vor fi ocupaţi de parcări, iar spaţiile verzi se vor întinde pe circa 37.000 de metri pătraţi. Municipalitatea estimează că vor fi atraşi în cadrul structurii de sprijinire a afacerilor 137 de agenţi economici, 23 de microîntreprinderi, 67 de întreprinderi mici, 43 de întreprinderi mijlocii şi patru întreprinderi mari. Ar fi create astfel aproximativ 200 de locuri de muncă.

Lucrări colaterale

Potrivit primarului Antonie Solomon, căile de acces în complex vor fi modernizate. „O să lărgim şi să modernizăm străzile dinspre bulevardul Râului şi dinspre bulevardul Nicolae Romanescu. Intrările trebuie să fie de acelaşi calibru cu dotările din centrul multifuncţional“, a spus primarul. Edilul-şef a mai declarat că pentru micii comercianţi din târgul de săptămână va fi amenajat alt spaţiu, în apropierea complexului multifuncţional, în cu totul alte condiţii. „Trebuie să le asigurăm şi lor un mijloc de a-şi câştiga în continuare existenţa“, a precizat Antonie Solomon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII