17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAlte „bube“ descoperite în cazul Gorbunov

Alte „bube“ descoperite în cazul Gorbunov

Prezent ieri la Craiova, la bilanţul activităţii pe anul 2008 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, adjunctul procurorului general, Gabriela Scutea, a precizat că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a autosesizat după ce Comisia de inspecţie internă a CSM a stabilit că magistraţii Tribunalului Dolj n-au ţinut cont de sistemul EFIS în cazul unei cereri de amânare a executării pedepsei formulate de Gorbunov.

Conform adjunctului procurorului general al României, Gabriela Scutea, procedura repartizării aleatorii într-un dosar înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj privindu-l pe deţinutul Serghei Gorbunov a fost încălcată.

„Există indicii că au fost încălcate aceste proceduri şi ne-am sesizat din oficiu. Mai precis, dosarul trebuia judecat pe 11 februarie conform repartizării aleatorii, dar a avut termen pe 25 februarie“, a declarat procurorul Gabriela Scutea.

Pe 11 februarie, Secţia pentru judecători a CSM a decis revocarea din funcţii a preşedintelui Tribunalului Dolj, Constantin Diaconu, şi a vicepreşedintelui Dumitru Stanciu, ca urmare a deficienţelor de practică neunitară din cazul Serghei Gorbunov. Tribunalul Dolj a fost instanţa care a decis eliberarea pe motive medicale a lui Gorbunov, iar Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj nu a atacat această decizie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII