22.8 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024

Scurte ştiri

Ceai la 2.000 de metri altitudine
Nu toţi oamenii se dau în vânt după un ceai savurat în linişte, aşezaţi într-un fotoliu comod. În China, de exemplu, amatorii de ceai trebuie să înfrunte un traseu periculos, cu telecabină, stânci, pasarele şi prăpăstii, pentru a ajunge într-una dintre cele mai aventuroase ceainării din lume. Aceasta se află pe Muntele Huashan, o destinaţie dorită de mulţi excursionişti, care se încumetă să străbată cei aproape 2.000 de metri până la ceainărie.

S-a căsătorit cu un câine ca să scape de ghinioane
O fetiţă de 12 ani s-a căsătorit cu un câine, pentru că doar în acest fel putea îndepărta spiritele rele care puseseră stăpânire pe ea şi ameninţa întreaga comunitate. Inedita ceremonie a avut loc în statul indian Jharkhand. Mireasa, Soni, de doar 12 ani, avea câţiva dinţi în plus decât ceilalţi copii de vârsta ei, din acest motiv bătrânii satului fiind convinşi că fata va aduce ghinion. Potrivit preotului Naresh Manki, care a oficiat căsătoria, spiritul rău care a pus stăpânire pe adolescentă ameninţă toată familia şi, mai mult, şi toată comunitatea. Din acest motiv, Soni a fost obligată să se căsătorească de urgenţă cu un câine, ea fiind considerată potrivit tradiţiei hinduse o „manglik“, adică o persoană blestemată. Căsătoria se desfăşoară normal, ca între două fiinţe umane, şi este urmată de o petrecere în onoarea mirilor. Nu este prima dată când indienii, ca să scape de spiritele rele, se căsătoresc cu un animal sau cu o plantă. În 2006, actriţa şi Miss Wold, Aishwarya Rai, considerată şi ea o „manglik“, a trebuit să îşi unească destinul cu imaginea zeului hindus Vishnu, pentru a primi astfel permisiunea să se căsătorească ulterior cu actorul Abhishek Bachchan.

Ricky Martin, un tată devotat

De când a devenit tatăl gemenilor Valentino şi Matteo, solistul portorican Ricky Martin a renunţat la viaţa socială. După cum informează Libero.it, solistul a decis să nu apeleze la ajutorul vreunei femei şi se ocupă singur de creşterea gemenilor. „Sunt atât de fericit. Orice lucru fac, indiferent că râd sau plâng, mi se pare o binecuvântare. A fi tată e un lucru fantastic. Acesta este cel mai spiritual moment din viaţa mea. Nu am angajat o dădacă. Vreau să mă ocup singur de copiii mei, pentru că nu vreau să ratez nici un moment. Am un asistent personal care mă ajută, cineva care are grijă de mine, în timp ce eu mă ocup de ei, însă eu sunt cel care le schimbă scutecele, le dă de mâncare, le face baie şi îi adoarme“, a povestit Martin.

Îmblânzitorii de şerpi, în grevă
Îmblânzitorii de şerpi, una dintre principalele atracţii turistice din India, sunt pe picior de război. Peste 5.000 de îmblânzitori au organizat un marş de protest la Calcutta, pentru a demonstra împotriva unei legi care protejează fauna sălbatică, interzicând folosirea animalelor în scopuri comerciale. Reprezentaţiile îmblânzitorilor, care cu flauturile lor reuşesc să „convingă“ cobrele şi ceilalţi şerpi veninoşi să iasă din coş, spre încântarea turiştilor, ar putea dispărea curând.
„Îmblânzirea şerpilor este un drept natural şi inalienabil. Strămoşii noştri au îmblânzit şerpii, noi am crescut la fel şi este singurul lucru la care ne pricepem“, s-a plâns Langra Bede, de 35 de ani, care de-a lungul carierei sale a fost muşcat de două ori de reptile. Legea nu este o noutate, ea fiind abrogată încă de la sfârşitul anilor ‘90. De atunci, aproximativ 800.000 de îmblânzitori de şerpi din toată India au rămas fără „slujbă“. În Bengal sunt 100.000 de animatori de stradă. Cei mai mulţi dintre ei aparţin comunităţii nomade Bedia şi îşi transmit această artă din tată în fiu.
„Mii dintre ei trăiesc într-o sărăcie lucie, iar legea pune în pericol supravieţuirea întregii comunităţi Bengala“, a spus Raktim Das, care încearcă să obţină de la guvern o derogare de la lege sau crearea unor centre autorizate pentru creşterea şerpilor, care vor lucra apoi cu îmblânzitorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS