16.8 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalNicolicea, demis din fruntea PSD

Nicolicea, demis din fruntea PSD

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a fost schimbat din funcţia de preşedinte al organizaţiei PSD Mehedinţi, a anunţat ieri senatorul PSD de Mehedinţi, Petre Daea. Decizia a fost luată de conducerea centrală a partidului. Funcţia de preşedinte interimar al PSD Mehedinţi va fi gestionată de preşedintele executiv al filialei, Adrian Duicu, până la organizarea alegerilor interne pentru desemnarea noului preşedinte.

Petre Daea a evitat să precizeze motivele care au determinat schimbarea lui Nicolicea. Cauza demiterii ar putea ţine însă de criticile dure făcute de proaspătul demis la adresa lui Viorel Hrebenciuc, nemulţumit de felul în care acesta a negociat cu PD-L în cadrul coaliţiei. Nicolicea i-a contestat lui Hrebenciuc calitatea de lider de grup, la o şedinţă a deputaţilor PSD.

Decizia conducerii PSD de a-l schimba pe Nicolicea din funcţia de lider al filialei Mehedinţi nu este prima de acest fel din această săptămână. Şi preşedintele PSD Botoşani, Constantin Conţac, a fost suspendat luni de Biroul Permanent Naţional al PSD, din cauza afirmaţiilor pe care acesta le-a făcut la adresa vicepreşedintelui Gheorghe Nechita. Tot luni, se pare că Biroul Permanent al partidului a mandatat Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală să recurgă la sancţiuni dure, de la suspendarea din funcţie până la excluderea din partid, pentru membrii formaţiunii care fac declaraţii publice negative la adresa liderilor partidului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII