19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGrădina Zoologică din Slatina, reabilitată doar pe hârtie

Grădina Zoologică din Slatina, reabilitată doar pe hârtie

Grădina Zoo din Slatina este închisă, iar lucrările de reabilitare au încetat de câteva luni. Cu toate acestea, autorităţile susţin că ea va fi transformată într-un parc cu ţarcuri, fântâni arteziene şi luciuri de apă pe o suprafaţă de cinci hectare.

Planurile de reabilitare a Grădinii Zoologice sunt perfecte, numai că, de la momentul anunţării programului de modernizare, adică din decembrie 2007, şi până în prezent, guvernul nu a alocat nici un ban pentru acest proiect.
La sfârşitul anului 2007, pentru că exista un studiu de fezabilitate în vederea modernizării şi un spaţiu generos, reabilitarea Grădinii Zoo Slatina a fost cuprinsă într-un program guvernamental multianual prioritar de mediu şi de gospodărire a apelor. Pentru obiectivul din Slatina, guvernul urma să aloce, până în 2012, suma de 4,2 milioane de lei.

Autorităţile sunt optimiste

Primarul municipiului Slatina, Darius Vâlcov, a declarat că, deşi au fost făcute mai multe demersuri la guvern, nu s-au primit încă fonduri, motiv pentru care nici primăria nu poate contribui cu vreo sumă. Din bugetul oraşului ar urma să fie alocată suma de două milioane de lei.
Cu toate că banii lipsesc, primarul este optimist şi susţine că grădina va fi reabilitată până la sfârşitul anului 2010.
În prezent, Grădina Zoo Slatina este închisă publicului, dar mai există câteva specii de animale şi păsări. În 2007 a început ecologizarea zonei şi au fost demolate ţarcurile nefolosite, stadiu în care se află şi acum lucrările.
Conform proiectului, pe locul actualei grădini ar urma să fie un parc natural, un complex expoziţional şi de relaxare. De asemenea, se intenţionează aducerea a 22 de specii de animale sălbatice, totul, pe o suprafaţă de cinci hectare, faţă de cele trei hectare pe care este aceasta amplasată. Grădina Zoologică din Slatina a fost înfiinţată în 1979.     

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS