12.3 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPoştaşul care a dispărut cu pensiile, de negăsit

Poştaşul care a dispărut cu pensiile, de negăsit

Poliţiştii gorjeni nu reuşesc să dea de urma lui Liviu Stroie, angajat al Poştei Târgu Jiu, dispărut la sfârşitul lunii decembrie 2008 cu pensii în valoare de 15.000 de lei.

Liviu Stroie, poştaşul care a dispărut cu pensiile câtorva zeci de bătrâni, nu este de găsit. Bărbatul, de 39 de ani, locuia până la sfârşitul anului trecut în comuna Băleşti şi îşi desfăşura activitatea în municipiul Târgu Jiu. Înainte să i se piardă urma, factorul poştal primise suma de 15.000 de lei, reprezentând pensii pe care trebuia să le împartă bătrânilor din zona pe care o avea în responsabilitate, respectiv mai multe cartiere din oraş. La sfârşitul lunii decembrie 2008, Liviu Stroie a plecat de acasă şi de atunci nimeni nu mai ştie nimic de el. Acesta era cunoscut ca un împătimit al jocurilor de noroc, iar poliţiştii nu exclud varianta ca, înainte să dispară, salariatul Poştei Române să fi cheltuit banii. Speriat de gândul că va fi tras la răspundere şi că nu va avea de unde scoate banii, poştaşul nu a mai ajuns nici acasă, nici la serviciu.

Căutat în toată ţara

În încercarea de a-l depista, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj l-a dat în urmărire generală pe Liviu Stroie, însă până în prezent nimeni nu a putut oferi vreo informaţie în legătură cu cel dispărut: „Nici familia, nici alte rude, nici cei de la Poştă nu ştiu nimic de el. Părinţii au spus că din decembrie nu au aflat nimic. N-au primit nici măcar un telefon. Este posibil să fi plecat din ţară sau să stea ascuns. Cert este că, dacă a cheltuit banii la jocurile de noroc, aşa cum se spune în cercul celor care l-au cunoscut, nu mai avea bani să ajungă prea departe, adică să plece din ţară. Probabil că stă ascuns, iar varianta morţii nu este luată deocamdată în calcul. Se pare că nu avea o relaţie apropiată cu cineva. Nici cu părinţii nu stătea în aceeaşi casă, ci într-o anexă situată lângă locuinţă. Mai stătea şi prin gară şi nu ajungea acasă tot timpul. Ştim de la părinţi că a mai stat acasă o săptămână după data la care a luat banii de la Poştă să îi împartă pensionarilor. Probabil că în acest timp i-a cheltuit. Şefii lui l-au chemat la o verificare în zona în care trebuia să împartă pensiile, având semnale de la oameni că nu au primit banii. Nu s-a mai prezentat la întâlnirea respectivă şi de atunci nu mai ştie nimeni nimic de el“, a declarat Ionuţ Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.
Semnalmentele bărbatului sunt: 1,75 metri înălţime, faţă ovală cu ten deschis. În momentul dispariţiei, Liviu Stroie era îmbrăcat în trening.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII