13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSfat de taină la Gorj pentru reluarea negocierilor cu PD-L

Sfat de taină la Gorj pentru reluarea negocierilor cu PD-L

Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj, îşi va consulta în această săptămână partidul pentru a încerca reluarea negocierilor cu PD-L.

 

Preşedintele social-democraţilor gorjeni, Florin Cârciumaru, va face în această săptămână un prim pas pentru a încerca reluarea negocierilor cu partenerii de guvernare din filiala locală a PD-L. Pesedistul-şef a declarat că va convoca în următoarele zile Biroul Executiv al partidului, pentru a se consulta cu ceilalţi lideri din conducerea organizaţiei judeţene, dacă vor fi reluate sau nu negocierile cu pedeliştii. Acestea vizează numirea şefilor în administraţie, dar şi în minerit şi energie. Nemulţumiţi de modul în care au fost împărţite posturile la Complexurile Energetice de la Rovinari şi Turceni şi la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, liderii PSD Gorj au blocat negocierile cu partenerii de guvernare. „Vreau ca până miercuri să organizăm o întâlnire la nivelul Biroului Executiv, să vedem dacă vom continua sau nu negocierile, dacă nu se rezolvă problema SNLO. Avem promisiuni de la domnul Geoană că în cel mai scurt timp această încurcătură de la Gorj va fi lămurită şi va fi rezolvată problema. Noi am respectat partenerii de la PD-L, dar în momentul în care aceştia au lucrat incorect, în ceea ce priveşte numirea directorilor de la cele trei unităţi economice, lucrurile nu au mai mers. Numai Biroul Executiv al PSD va aproba continuarea sau nu a negocierilor“, a spus liderul PSD Gorj, partid care îşi doreşte neapărat şefia Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia.

Manţog nu mai are răbdare

La sfârşitul săptămânii trecute, Ionel Manţog, liderul democrat-liberalilor gorjeni, a anunţat public că, dacă PSD Gorj nu va reveni la masa negocierilor, PD-L va începe numirea noilor directori. „Problemele lăsate de guvernarea centrală şi locală PNL susţinută de PSD, în perioada 2007-2008, sunt atât de grave, încât orice zi de întârziere ne costă foarte mult. Iată că au trecut două luni de la alegeri, iar la Gorj nu s-a făcut nici un fel de schimbare în administraţia locală, iar cele făcute în minerit şi energie sunt permanent discutate şi comentate. Cred că am avut o răbdare de fier timp de trei săptămâni, să fim loviţi pe la spate de PSD, să fim făcuţi neprofesionişti sau cum le vine lor la gură. Cred că timpul de aşteptare s-a sfârşit, dacă vor să revină la treabă, bine, dacă nu, cred că trebuie să ne luăm fiecare crucea şi să o ducem cum putem“, a menţionat Ionel Manţog. Acesta este unul dintre directorii contestaţi de pesedişti precum Victor Ponta, Ionel Manţog fiind numit în fruntea Complexului Energetic Turceni. Alt director pe care pesediştii vor să-l schimbe este Daniel Burlan, care conduce Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. Există însă şi social-democraţi care nu sunt deranjaţi că pedeliştii au obţinut mai multe posturi în minerit şi energie. Unul dintre aceştia este senatorul Toni Greblă, un apropiat al sindicalistului Marin Condescu, care nu şi-a ascuns niciodată susţinerea faţă de PD-L.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS