15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalS-a sinucis din cauza certurilor

S-a sinucis din cauza certurilor


Angajata Ministerului Apărării Naţionale, găsită spânzurată duminică, la domiciliul părinţilor săi, din comuna Dobroteasa, şi-a pus capăt zilelor pentru că nu mai suporta certurile cu iubitul ei, spun rudele.

 

Mirela Saizu, tânăra de 21 de ani, angajată a Ministerului Apărării Naţionale (MApN), care s-a spânzurat duminică la locuinţa părinţilor săi din comuna Dobroteasa, judeţul Olt, s-a sinucis din cauza certurilor cu bărbatul cu care trăia în concubinaj. Aşa au declarat ieri presei părinţii fetei. Oamenii spun că neînţelegerile pe care Mirela le avea în ultimul timp cu prietenul său, Cătălin Boboc, au făcut-o să cedeze psihic. Mama tinerei, Elena Saizu, susţine că fiica sa nu se mai înţelegea cu prietenul, cu care locuia la Bucureşti de aproape şase luni, de când rămăsese însărcinată, iar el o obligase să facă avort, reproşându-i că nu este copilul lui.

De asemenea, părinţii fetei povestesc că în ultima vreme Mirela era din ce în ce mai abătută, dar nu spunea ce are pe suflet pentru a nu-i îngrijora. Deşi a fost anunţat de tragedie, până ieri, Cătălin nu venise să îşi vadă iubita moartă.

Surse din poliţie spun că, înainte de a-şi pune capăt zilelor, Mirela a trimis un mesaj pe telefonul mobil prietenului, iar altul părinţilor. Tânărului i-a spus că este în fânar şi că îşi doreşte să fie îmbrăcată în haine negre, iar părinţilor le-a precizat că este numai vina ei pentru ce s-a întâmplat şi le-a cerut să nu o plângă.

„Se comporta exemplar la serviciu“

Mirela Saizu era angajată la Biroul de Comunicare şi Informatică al UM 01704, din Bucureşti, de pe 18 iunie 2008. Ea a fost repartizată aici în 2008, în urma unor cursuri de perfecţionare pe care le-a urmat la Craiova. Mirela se comporta exemplar la serviciu, spun colegii săi, şi nu a lăsat să se înţeleagă că ar nelinişti-o ceva. „A fost repartizată la noi anul trecut, de la Craiova, unde a urmat nişte cursuri de perfecţionare. Se comporta exemplar la serviciu, era comunicativă, nu a dat semne că ar avea probleme. Gestul ei este inexplicabil pentru noi. Testarea psihologică a făcut-o la centrul militar unde a fost selectată. A trecut-o, altfel nu ajungea aici“, a declarat maiorul Cezar Huştiu, din cadrul unităţii militare unde lucra tânăra.

Psihologii spun că este posibil ca la testarea psihologică un om să aibă un comportament normal, iar după o săptămână sau două să se schimbe.

„O persoană poate să treacă testul psihologic, iar peste două săptămâni, în urma unui eveniment nefericit de natură socială, poate fi determinată să recurgă la un asemenea gest“, a explicat doctorul în psihologie Răzvan Turcu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII