17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024

Profesor arestat


Dumitru Ţăpurin, profesor la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Craiova, acuzat de ne-poata sa că a violat-o, a fost reţinut preventiv pentru 15 zile sâmbătă, fiind introdus în arestul IPJ Dolj.

Judecătorii craioveni au admis propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova pe numele lui Dumitru Ţăpurin, de 59 de ani, profesor la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Craiova, care a fost acuzat de nepoata sa, studentă la aceeaşi facultate, că a violat-o. Reamintim că Alina Ţ., de 22 de ani, studentă la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, s-a prezentat joi seară la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Craiova, spunându-le medicilor că a fost agresată şi violată. Vineri dimineaţă, tânăra s-a prezentat la Secţia 1 Poliţie, unde a depus o plângere, în care susţinea că a fost violată de o rudă a sa, Dumitru Ţăpurin, cadru didactic la aceeaşi facultate, la care a apelat pentru a o ajuta la examene. „Am apelat la el pentru că îmi este rudă, însă, când am ajuns acasă la el, m-a lovit şi m-a violat. A zis că, dacă spun ceva, tot eu o să fiu cea care are de pierdut pe viitor“, a povestit vineri Alina Ţ.

La recurs au rămas 15 zile din 29

Tânăra a fost prezentată vineri, la Institutul de Medicină Legală, unde medicii legişti au stabilit că aceasta prezenta leziuni specifice infracţiunii de viol. În baza certificatului medico-legal, procurorii au solicitat Judecătoriei Craiova emiterea unui mandat de arestare preventivă a profesorului, pentru comiterea infracţiunii de viol. Propunerea anchetatorilor a fost însuşită de judecători, Judecătoria Craiova emiţând un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Dumitru Ţăpurin. Apărătorul profesorului a atacat cu recurs hotărârea Judecătoriei Craiova, care s-a judecat sâmbătă, la Tribunalul Dolj. Conform datelor comunicate de Tribunalul Dolj, recursul declarat de Ţăpurin a fost admis, iar încheierea a fost casată în parte. Durata măsurii arestării preventive a fost modificată, aceasta fiind de 15 zile, începând cu 7 februarie 2009, până la 21 februarie 2009, inclusiv. Dacă profesorul Ţăpurin va fi găsit vinovat de comiterea infracţiunii de viol, acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea între trei şi zece ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

46 COMENTARII