16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPSD vrea cu liberalii

PSD vrea cu liberalii

Vizita de sâmbătă a preşedintelui PSD la Craiova nu a avut darul de a limpezi situaţia deosebit de tensionată care există în Consiliul Judeţean Dolj, unde social-democraţii nu s-au hotărât dacă să renunţe la alianţa cu liberalii, pentru a face o nouă majoritate cu pedeliştii.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat sâmbătă că PSD nu este obligat să se alieze cu PD-L şi în teritoriu, aşa cum este la nivel central, ci, „de la caz la caz“, se poate alia şi cu alte partide.

„Sunt judeţe în care UDMR-ul joacă un rol important, altele în care liberalii joacă un rol, PD-L-ul joacă un rol… Nu există în protocolul alianţei o prevedere explicită cu privire la schimbarea majorităţilor judeţene. Organizaţiile din fiecare judeţ, inclusiv la Dolj, au toată libertatea să discute şi să decidă aşa cum consideră că e mai bine din punct de vedere politic şi al echilibrului instituţional. Dar nu acceptăm o precondiţionare a negocierilor locale cu schimbarea acestor majorităţi, inclusiv aici, în Dolj“, a spus Geoană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII