16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjA înjunghiat un minor

A înjunghiat un minor

Un elev de 17 ani a fost înjunghiat pe 23 ianuarie de un consătean, care a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor calificat.
Ştefan Pirtea, de 29 de ani, agresorul elevului de 17 ani, din comuna gorjeană Logreşti, a fost trimis în judecată de procurori pentru tentativă de omor calificat. Bărbatul riscă până la 12 ani de închisoare. Florin P., de 17 ani, a încercat să salveze un consătean care era agresat de Pirtea, însă acesta din urmă a scos un cuţit şi l-a înjunghiat de două ori pe minor. Viaţa tânărului a fost pusă în pericol, el fiind transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean Târgu Jiu. Procurorul Gheorghe Roibu a declarat că bărbatul este cunoscut în localitate pentru pornirile violente, dar şi ca un mare consumator de alcool.
Florin P. va avea nevoie de 40 de zile de îngrijiri medicale. „Din raportul de constatare medico-legală a rezultat că minorul are nevoie de 40 de zile de îngrijiri medicale, deoarece loviturile de cuţit i-au pus viaţa în primejdie. Fapta lui Ştefan Pirtea întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de tentativă de omor calificat. Pirtea a recunoscut săvârşirea infracţiunii. A fost trimis în judecată“, se arată în rechizitoriul întocmit pe numele agresorului. Minorul Florin P. a avut nevoie de mai multe transfuzii sanguine şi a fost ajutat de vecinii din Logreşti. „Mai mulţi săteni, medicul de familie şi colegi de-ai băiatului şi au donat sânge, pentru că Florin a fost grav rănit şi a stat la Reanimare“, a spus tatăl băiatului. Ştefan Pirtea este în Penitenciarul Târgu Jiu pentru 29 de zile de arest preventiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS