14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalProfesor universitar, acuzat de viol

Profesor universitar, acuzat de viol

Un cadru didactic de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii Craiova este acuzat de o studentă că ar fi violat-o.

Alina Ţ., de 22 de ani, studentă la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport Craiova, a ajuns joi seară la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, reclamând medicilor că a fost agresată şi violată. Ieri-dimineaţă, tânăra s-a prezentat la Secţia 1 Poliţie, unde a declarat că a fost violată de o rudă a sa, Dumitru Ţăpurin, cadru didactic la aceeaşi facultate, la care a apelat pentru a o ajuta la examene. Presupusa victimă a povestit că joi s-a dus acasă la profesorul Ţăpurin, care i-a spus că o ajută cu examenele. „Am apelat la el pentru că îmi este rudă, dar, când am ajuns acasă la el, m-a lovit şi m-a violat. A zis că, dacă spun ceva, tot eu o să fiu cea care are de pierdut pe viitor“, a povestit Alina.

Dumitru Ţăpurin, la audieri

După ce au audiat-o pe tânără, poliţiştii l-au chemat la secţie pe profesorul Dumitru Ţăpurin. Acesta a lăsat să se înţeleagă că nu este nimic adevărat din cele declarate de studentă, spunând că acuzaţiile sunt „numai tâmpenii“.
Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că se continuă cercetările în acest caz şi urmează ca tânăra să fie condusă la Institutul de Medicină Legală (IML) Craiova pentru a fi examinată. Medicii din cadrul Spitalului de Urgenţă Craiova au stabilit joi seară că tânăra nu prezenta urme de violenţă. „După consultaţiile efectuate de medicii Spitalului de Urgenţă Craiova, se pare că tânăra nu prezenta urme de violenţă. Urmează ca aceasta să fie prezentată la IML Craiova, pentru a fi examinată. Verificările sunt continuate pentru a se stabili dacă tânăra a fost victima infracţiunii de viol, urmând să se ia măsurile corespunzătoare în acest caz“, a declarat subcomisarul Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

35 COMENTARII