12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljHoţ de maşini arestat

Hoţ de maşini arestat

Poliţiştii au arestat miercuri un tânăr din comuna Ipoteşti, care în perioada ianuarie – februarie 2009 a comis mai multe furturi pe raza judeţelor Olt şi Vâlcea. Elvis I., de 21 de ani, fura Dacii, pe care le conducea fără permis, le avaria şi apoi le abandona.
„Poliţiştii de la Compartimentul Furturi Auto din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au stabilit că, prin folosirea de chei potrivite, persoana în cauză a sustras în noaptea de 12 spre 13 ianuarie 2009 un autoturism parcat pe raza municipiului Slatina. Pe 16 ianuarie, maşina a fost găsită pe raza comunei Giurgiţa, judeţul Dolj, abandonată şi avariată“, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean, comisarul Claudia Radu.
Potrivit acesteia, Elvis I. a procedat la fel şi în noaptea de 29 spre 30 ianuarie, acţionând de data aceasta pe raza oraşului Drăgăneşti-Olt. Marţi, acesta a fost prins de oamenii legii. „Tânărul a fost reţinut de poliţişti după ce, în noaptea de 2 spre 3 februarie 2009, a sustras un autoturism din Drăgăşani, judeţul Vâlcea“, a spus Claudia Radu.
Judecătoria Slatina a emis miercuri pe numele lui mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, conducere fără permis şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei.
Dacă va fi găsit vinovat, tânărul riscă ani buni de închisoare. Poliţiştii continuă cercetările în acest caz pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS