11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal„Cu PSD facem doar discuţii“

„Cu PSD facem doar discuţii“

Dacă în cele mai multe judeţe din ţară PSD şi PD-L şi-au împărţit deja şefia instituţiilor deconcentrate, situaţia din Dolj pare fără ieşire. Organizaţiile de aici nici măcar nu au început negocierile, rezumându-se la „discuţii“ şi schimbând e-mail-uri.

 

Dacă la nivel central PSD şi PD-L conlucrează în guvern, la nivel local situaţia rămâne încordată. În Dolj, cele două partide nici măcar nu sunt aliate în consiliul judeţean, unde PSD continuă să rămână fidel alianţei cu PNL, lăsându-i astfel pe pedelişti în opoziţie. Asta, în ciuda ultimatumului pe care l-a dat la şedinţa de săptămâna trecută consilierul judeţean PD-L Ştefan Stoica, în numele colegilor săi de partid, conducerii pesediste a Consiliului Judeţean şi a PSD Dolj, întruchipate prin acelaşi Ion Prioteasa.

Situaţia stranie de la consiliul judeţean a fost unul dintre subiectele abordate şi de europarlamentarul Marian Jean Marinescu, prim-vicepreşedintele PD-L Dolj, într-o conferinţă de presă organizată ieri la Craiova.

„Eu cred că situaţia din Consiliul Judeţean Dolj trebuie să se schimbe. Nu poţi să mergi în acelaşi timp pe două planuri, adică să fii în parteneriat la nivel central cu un partid, iar la nivel judeţean cu altă formaţiune, cu care eşti în opoziţie la nivel central. Cred că PSD trebuie să se hotărască. Am discutat cu ei acest lucru şi aşteptăm să vedem ce se întâmplă, pentru că ni se pare firesc să avem parteneriat şi la nivel local, iar asta înseamnă că o funcţie de vicepreşedinte al consiliului judeţean (cea ocupată de liberalul Dan Mogoş – n.r.) să ne revină nouă“, a declarat prim-vicepreşedintele PD-L Dolj.

 

Soluţia PD-L: o listă pe e-mail

 

Alt subiect delicat, încă nelămurit între PD-L şi PSD la nivel judeţean, este cel al şefiei instituţiilor deconcentrate. „Este, după părerea mea, o datorie a fiecărui guvern nou să analizeze ce se întâmplă în teritoriu şi să facă schimbări acolo unde lucrurile nu merg bine, pentru că nimeni nu se poate ascunde în spatele unui concurs, al unui contract de management şi să facă dezastru. Îi înţeleg şi pe funcţionarii publici că vor să aibă stabilitate, dar să-şi facă şi treaba“, a declarat Marian Jean Marinescu în cadrul conferinţei de presă.

Europarlamentarul PD-L susţine că „nu trebuie să mergem în continuare pe linia: Am venit noi la putere, schimbăm pe toată lumea“, menţionând chiar că, „dacă cetăţenii n-au avut de suferit de pe urma unei instituţii conduse de director liberal, nu văd de ce am schimba directorul doar pe criteriu politic“.

„Sunt două moduri de abordare a acestui subiect: să te gândeşti la ce e mai bine pentru oameni sau să te gândeşti la ce e mai bine pentru oamenii tăi. Noi încercăm să abordăm problema în primul mod pe care l-am menţionat“, a declarat Marinescu, susţinând însă că ar fi „câteva, destul de multe“, instituţii în care directorii trebuie schimbaţi pentru activitatea lor deficitară. În acest sens, prim-vicepreşedintele PD-L Dolj a declarat că „am trimis deja la PSD, pe e-mail, o listă de instituţii pe care am vrea s-o discutăm“. „N-o să stau să mă uit, spre exemplu, la dezastrul de la APIA, în condiţiile în care Doljul stă cel mai rău din ţară în această privinţă, iar acest exemplu îl dau de vreo trei ani“, a menţionat Marinescu.

 

„N-am stabilit nimic până acum, nici măcar principiile discuţiei“

 

Cam la atât se rezumă însă contactele actuale dintre PSD şi PD-L Dolj: nici o negociere, doar nişte „discuţii“ şi nişte e-mail-uri. „Nu facem negocieri cu PSD, facem doar discuţii. N-am stabilit nimic până acum, nici măcar principiile discuţiei“, a explicat ieri Marian Jean Marinescu.

Despre situaţia de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj, a cărui conducere o vrea PSD cu orice preţ, chiar dacă acest lucru presupune înlăturarea din funcţie a actualului inspector şcolar general pedelist, Diana Buşoi, europarlamentarul Marinescu a precizat: „Cât priveşte situaţia de la Inspectoratul Şcolar, părerea mea este că nemulţumiri privind conducerea acestei instituţii au fost de peste tot – şi de la PSD, şi de la PNL, şi de la PD-L. De aici, singura concluzie care se poate trage este că actuala conducere şi-a făcut treaba şi n-a făcut-o politic, ci ca şef de instituţie“.

Marian Jean Marinescu a încercat să acrediteze ideea că PSD-ul ar dori şefia ISJ Dolj pentru a putea să-şi numească directori de aceeaşi culoare politică la toate şcolile din judeţ. „Toată această discuţie privind conducerea ISJ – discuţie pe care nu noi am început-o – se face şi pentru că lumea se gândeşte la tot felul de posturi de directori de şcoli din tot judeţul, ştiindu-se că această instituţie deconcentrată are în subordine cel mai mare număr de directori din toate deconcentratele“, a spus Marinescu.

Candidatură

 

Europarlamentarul PD-L Marian Jean Marinescu a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că va candida din nou pentru un loc în Parlamentul European, la alegerile europarlamentare care se vor desfăşura în luna mai în toate ţările membre UE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII