19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBerceanu, reţinut odată cu Gorbunov

Berceanu, reţinut odată cu Gorbunov

Anchetatorii braşoveni l-au reţinut vineri, alături de Gorbunov, şi pe Adrian Marius Berceanu, un cunoscut om de afaceri din Craiova. Berceanu era împreună cu Gorbunov atunci când acesta a fost prins în supermarketul din Braşov. După mai multe ore de audieri, anchetatorii l-au eliberat pe Berceanu, pe numele acestuia nefiind emisă o ordonanţă de reţinere.
După ce a ieşit de la audieri, Adrian Berceanu a declarat pentru Antena 3 că a fost reţinut pentru că s-a aflat la locul nepotrivit, în momentul nepotrivit, cu omul nepotrivit. Berceanu a recunoscut că îl cunoaşte pe Serghei Gorbunov, principalul suspect al jafului de la Braşov, însă a spus că erau doar amici, ştia despre acesta că este sportiv, dar nu avea cunoştinţă de faptul că era urmărit general.
Adrian Berceanu a fost arestat în 2006 într-un celebru caz al returnărilor ilegale de TVA. Conform procurorilor DIICOT, grupul infracţional coordonat de Adrian Berceanu şi Samir Sprânceană a obţinut, în perioada iulie 2003 – octombrie 2004, rambursări ilegale de TVA în valoare de peste 66 de milioane de lei (15,5 milioane de euro). Adrian Berceanu este originar din Codlea, iar după scandalul TVA a părăsit Craiova şi s-a mutat în Braşov. De asemenea, Berceanu este ginerele fostului deputat PSD de Dolj, Mihai Nicolescu, şi se spune că ar fi protejatul lui Ristea Priboi, fost deputat PSD şi ofiţer DIE. În prezent, el figurează ca asociat în mai multe societăţi comerciale: Maab Service SRL (20%) Coţofenii din Dos – Dolj, Sea Trans & Trade SRL Constanţa (51%) – transporturi, M2 Emmedue RO SRL Braşov (50%) – dezvoltator imobiliar care îl mai are asociat pe irlandezul Clancy James Alphonsus, şi Business Trad SRL (100%) – construcţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII